Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átverések a karácsonyi forgatagban

Munkatársunktól, 2009. december 08. - kedd 15:19
Címkék: ünnep, fogyasztóvédelem, vásárlás, átverés, jótállás, garancia, szavatosság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Országos Kereskedelmi Szövetség bő tucatnyi hasznos tanácsot ad a karácsonyi vásárláshoz. Szakértői tippjeik között hasznos információkat kaphatunk például a reklamációról, a nyugtaadásról, de a zsebtolvajok elleni küzdelemről is.Ajándékválasztás

1) Nézz körül, válogass bátran, kis üzletben és nagyáruházban egyaránt! Hosszabb a nyitva tartás, van időd bőven!

2) Csak olyan helyen vásárolj, ahol adnak nyugtát, különben az ünnepek után nehéz lesz kicserélni (kivéve, ha tudsz kínaiul)!

3) Nézd meg az árat! Ha véletlenül többféle árat tüntetnek fel egy terméknél (polcon, ártáblán, reklámújságban), az nem az infláció elleni védekezés, hanem hiba: a legkisebbet kell kifizetned, bármit mutat a pénztárgép!

4) Nézd meg a fogyaszthatóság, minőségmegőrzés idejét! Gazdasági válságban is kötelező feltüntetni! Ha a jelölő címke leesik, ne ragaszd vissza, de ne is vedd meg!

5) Ellenőrizd, sértetlen-e a csomagolás, mielőtt fizetnél! Az üres zacskó, doboz, vagy az átcserélt csomagolás kellemetlen meglepetés!

Végső lista: így lesznek nyitva a boltok az ünnepek alatt


Ajándékcsere, reklamáció

1) Ajándék vásárlásakor kérdezd meg a kereskedőt, kicseréli-e az ünnepek után, ha nem tetszik a megajándékozottnak! (Ez a csere nem kötelező, de jó reklám a kereskedőnek, hiszen ha segít, máskor is hozzá mész!) Sok kereskedő minden hibátlan portékát kicserél, természetesen, nyugta ellenében.

2) Ha hibát találsz, reklamálj! Minőségi reklamáció esetén kötelező jegyzőkönyvet felvenni! (A legyintés, vagy a vásárlók könyve ezt nem helyettesíti!)

3) A jótálláshoz kötelező jótállási jegyet is adni! (A "számlagarancia" csak mese!) Jótállásos terméket minőségi hiba esetén három munkanapon belül kötelező kicserélni!

4) Az "akciós árut nem cserélünk" feliratnak nem kell bedőlni! Minőségi hiba esetén az akciós árut is ki kell cserélni, kivéve, ha a hiba volt az oka a leárazásnak!


Az akció nem mentesít senkit a garancia alólPénztárcád érdekében

Sajnos, vásárláskor nem csak a vásárlásra kell figyelni. A bolti tolvajok is készülnek a karácsonyra, de ők nem venni, hanem elvenni akarnak!

1) Ne hagyj értéket, igazolványt, lakáskulcsot a gépjárműben, amíg vásárolsz!

2) Ne mászkálj az üzletben nyitott kézitáskával (a zsebesnek nem kell szöszmötölnie a nyitással), pénztárcát csak belső zsebbe tegyél!

3) Az üzletbe lépéskor a vagyonőr megjelöli, amit máshol vásároltál: ez a félreértések megelőzését, a pénztáros munkáját segíti! (Honnan tudhatja különben, hogy azt nem most vetted le a polcról?) Használj csomagmegőrzőt, ha van az áruházban!

4) Az áruvédelmi riasztó jelzése ne riasszon el: lehet, hogy elromlott, vagy csak a cipőd talpára ragadt egy leejtett biztonsági címke!

5) Ne sértődj meg, ha a biztonsági őr udvariasan megkér, mutasd meg az üzletbe bevitt bőröndöt, hátizsákot, vagy emeld fel a bevásárlókocsi tetejére dobott télikabátot: a bolti tolvaj mindig vásárlónak álcázza magát!

6) A nagy üzletekben zárt láncú kamera rendszer működik, ami nemcsak a tolvajokat leplezi le, de például segíthet esetleg elveszett gyerek, vagy csomag megtalálásában is!

7) Ne tedd csemetédet a bevásárlókocsiba! A mocskos cipőtalp nem odavaló!

Forrás: oksz.hu/penzcentrum.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. április 24.

finance.micro1@gmail.com <-
Az egyik (ha nem a) legrosszabb scammer. Szűkszavú, nincs humor...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés