Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

T-Mobile üzemzavar - vizsgálódik a hatóság

Munkatársunktól, 2009. december 07. - hétfő 14:44
Címkék: telefon, szolgáltató, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kivizsgálja a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a T-Mobile pénteki üzemzavarát.A Nemzeti Hírközlési Hatóság hétfőn délután várja a Magyar Telekom-T-Mobile jelentését a pénteki üzemzavarról, majd a leírtak és a vonatkozó jogszabályok, előírások és a társaság általános szerződési feltételi (ászf) alapján elemzi a helyzetet és döntést hoz a teendőkről.

Pataki Dániel, a hatóság elnöke elmondta: az ászf alapján hat-hét eset is vonatkozik a szolgáltatás ideiglenes szüneteltetésére és a hálózati hibákra, ezért egyelőre nem tud többet mondani az esetről.


Pataki Dániel

Az elnök hozzátette: mivel egy ilyen leállás nagyon sok ember életét megkeseríti, az NHH egyeztetést kezdeményez a szolgáltatókkal arról, miképpen lehet a legjobban kezelni egy ilyen üzemzavart. Az NHH két hét múlva tájékoztat a részletekről.

A T-Mobile előfizetői pénteken azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, mintha ki lenne kapcsolva, így sok esetben a hangposta jelentkezett be. Átmenetileg zavar volt az sms-ek továbbításában is. A Magyar Telekom a fennakadásokat kora délután egy előre tervezett éjszakai munka során keletkezett váratlan szoftverproblémával magyarázta.


NHH: fogyasztót védi az új uniós keretszabályozás

Az uniós szabályozási reform a távközlési szektor versenyén alapul, s főként a fogyasztói szempontokat érvényesíti - mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján. Az elnök azért hívott össze sajtóértekezletet, mert az Európai Parlament november végi jóváhagyásával teljessé vált az európai hírközlés-szabályozás. A keretszabályozás december végén jelenik meg, s a tagállamoknak a kihirdetést követően tizennyolc hónapjuk lesz arra, hogy a nemzeti jogba átültessék. A keretszabályozás egyik legfontosabb eleme a fogyasztóvédelem, ezen belül pedig az, hogy a telefonos számhordozhatóságnak huszonnégy óra alatt meg kell valósulnia. Egy másik fontos elem a hűségnyilatkozat időtartama, ami ezután legfeljebb huszonnégy hónap lehet, emelte ki Pataki Dániel.

A keretszabályozás korlátozza a kéretlen elektronikus levelek (spam) küldését is azzal, hogy a felhasználók személyes adatai csak akkor kezelhetők, ha ehhez az érintett előzetesen hozzájárul. Egy újabb fontos elem az egyén internetes szabadságához és a nem legális tartalmak használatához kötődik. Az eredeti elképzelés szerint, azt a felhasználót, aki illegális tartalmat tölt le, értesítés nélkül lekapcsolták volna hálózatról. A végleges szabályozás szerint azonban ezt nem lehet megtenni, s az ügyfélnek joga van hatósági, bírósági intézkedést kérni saját védelmében. Az eljárás szabályozása azonban még nem öltött konkrét formát, s azt sem tudni milyen szervezetek-testültek hoznak döntést az ilyen ügyekben. Erről valószínűleg a keretszabályozás nemzeti átültetése során döntenek majd az adott országok.

Pataki Dániel, aki november végén köszönt le az RSPG (Radio Spectrum Policy Group) elnöki posztjáról, a következő időszak nemzetközi feladatairól kifejtette: a keretszabályozás normaszövege előírja, hogy az RSPG-nek, részben a digitális átállás miatt is, ki kell dogoznia az uniós frekvencia szabályozásra vonatkozó több éves jogalkotási javaslatot.

A Telekom közlése szerint minden szükséges lépést megtett, és a hálózati hibából eredő kötelezettségeit is megvizsgálta. S bár - állításuk szerint - a szolgáltatás kiesése miatt kötbérfizetési kötelezettsége nem áll fenn, az ügyfeleknek okozott kényelmetlenség miatt előfizetőnként tíz, hálózaton belül lebeszélhető percet biztosít díjmentesen - közölték.   

A T-Mobile közleményben tájékoztatott arról, hogy havidíjas és Domino kártyás ügyfelei december 24-én nulla órától december 31-én 24 óráig használhatják fel a múlt pénteki rendkívüli szolgáltatás-kiesés kapcsán előfizetőnként biztosított tíz percnyi, hálózaton belüli beszélgetést. A tízpercet minden előfizető automatikusan kapja, és a saját díjcsomagja szerinti számlázási egységgel beszélheti le.

Kapcsolódó cikkek:
Kérj kötbért a T-Mobile-tól!
Megbénult a T-Mobile telefonhálózata

Kapcsolódó ügyvédi szakvélemény:
Jogos-e a fogyasztói kötbérigény?


Forrás: MTI


Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.

  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza