Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megbírságolta az Emfeszt az energiahivatal

Munkatársunktól, 2009. december 07. - hétfő 19:33
Címkék: szolgáltató, eljárás, gáz, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kötelezettségszegés miatt harmincmillió forintra bírságolta az Emfesz Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft-t a Magyar Energia Hivatal (MEH).A bírság kiszabását a hivatal azzal indokolta, hogy többszöri felszólítására sem mutatta be az Emfesz, hogy milyen forrásokból biztosítja a lakossági fogyasztók ellátását. Hozzáteszik, hogy a kft. tájékoztatása szerint az év végére a jelentős számú nem lakossági fogyasztó mellett a lakossági fogyasztók száma elérheti a százezret, ellátásuk biztonságáról azonban a hivatal a rendelkezésére álló dokumentumok alapján nem tud képet alkotni.

Emlékeztetnek rá, hogy az Emfesz Kft. számára a beregdaróci határponton az ukrán szállító az idén áprilisban beszüntette a földgáz átadását, ezt azonban a társaság nem jelentette be, így a hivatal még júniusban bírságot szabott ki a kft.-re. Arra is kötelezte, hogy minden év március 31-ig küldje meg téli felkészülési tervét. Azt is előírta a MEH, hogy az Emfesz mutassa be a fogyasztói igényeket és az ellátásukhoz biztosítandó forrásokat.

MTI
Az Emfesz budapesti központjának ellenőrzőterme

A benyújtott szerződés-előkészítő dokumentumok alapján megállapították, hogy az év végéig a kft.-nek van ellátási koncepciója, illetve megállapodása a források biztosítására, de a jövő januárban kezdődő időszakra sem az ellátási koncepciót, sem a forrásokat biztosító megállapodásokat nem mutatta be.

A határozat ellen fellebbezhet a társaság, a bírság azonban ismételten is kiszabható. Góczi István, az Emfesz vezérigazgatója pénteken azt mondta, nem fellebbeznek a határozat ellen, befizetik a kirótt bírságot, és az előírt határidőn belül pótolják mulasztásukat.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Nagy István , 2011. március 24. - csütörtök 08:24

Bocsánat de hol is tehetném még szóvá, hogy esetleg foglalkozzanak panaszommal? 2009 - november 1 -l 2011 január-g azaz 14hónapon keresztül szolgáltatott EMFESZ Első perctől baj volt számlázásukkal. TÚLSZÁMLÁZTAK! Kérdésemre kérésemre a válasz átalány díjat fizetek és mindent visszakapok ami túlfizetésem lesz, de nincs elszámolás. Az emfeszhez csatlakozás óta mint kiderül nem jár azaz nem számolták az Állami támogatást, ami járt volna azt fogyasztáshoz hozzá adták. Így összesen körülbelül mintegy 100 - 120 000 Ft-l többet fizetettek, de nem nyilatkozik senki. Ki és mikor fognak az ENFESZ által átverteknek visszafizetni? Kérem szépen választ szeretnék -------- Előre is köszönöm Üdvözlettel Nagy István 2011 03. 24.

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza