Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megbénult a T-Mobile telefonhálózata

Munkatársunktól, 2009. december 04. - péntek 10:43
Címkék: telefon, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A felhasználók tapasztalatai szerint reggel óta országos hiba van a T-Mobile hálózatában. Karbantartás miatt egyes cellákban bizonytalan a szolgáltatás.Szerkesztőségünk tapasztalata szerint sokszor a kikapcsolás majd bekapcsolás sem hoz eredményt; ha mégis sikerül elérnünk a hívott felet, a vonal néhány percen belül szétkapcsol. Tapasztalataink alapján a készülékek sűrű ki- és bekapcsolásával "ébren tarthatjuk" a készüléket, de olyan észrevétel is érkezett olvasóinktól, miszerint a telefont egyáltalán nem tudják használni.

A mobiltelefonos híreket publikáló mobilport.hu azt közli, hogy a T-Mobile ügyfeleit semmilyen telefonról nem lehet elérni, mintha ki lennének kapcsolva a készülékek. Más hálózatba a T-Mobile-osok tudnak hívást indítani, egymást azonban ők sem tudják elérni. A mobilinternet működik. Egy másik internetes, mobilkommunikációval foglalkozó oldal, a technet.hu szerint "a vonal többféle hibajelenséget produkál, vagy süket, vagy statikus zaj szűrődik be, de olyan is előfordul, hogy azt halljuk: a hívott szám átmenetileg nem elérhető.
Értesülésük szerint a T-mobil hálózat országos leállását egy karbantartás közben történt hibás szoftverfrissítés okozhatta, és a hibát a szolgáltató nem tudja péntekre kijavítani. Beszámolójuk szerint van, akinek a harmincas hálózatba behozott, de 70-es, 20-as számokkal kezdődő száma hibátlanul működik és észrevehetetlen volt a hiba, az SMS-ek küldése és fogadása azonban nem zökkenőmentes. A T-Mobile sem tud túl sok felvilágosítással szolgálni. Egyelőre annyit tudni, hogy a hiba országos és nagyon véletlenszerű".A mobilszolgáltató ügyfélszolgálatán az automata azt közli, hogy karbantartás miatt a mobilhálózat működése bizonytalan. Azt javasolják, hogy a készüléket az ügyfelek kapcsolják ki és be.


Időnként segít az újraindítás

A furcsa javítási mód a Twittert használó mikroblogolók szerint működik, többeknek sikerült működőképessé tenni telefonjukat az újraindítás után - írta az Origo Techbázis. "A problémáról tudósított a T-Mobile Twitter felhasználója is, későbbi, részletes tájékoztatást ígérve. Az azonnali információra vágyóknak magunk is az @tmobilehungary követését javasoljuk."

twitter
Twitter - résen van a konkurencia

A T-Mobile közleménye:

Váratlan szoftverprobléma okozta a hívásfogadási gondokat a Telekom mobilhálózatában.

A mai napon délelőtt a Magyar Telekom mobil-előfizetéssel rendelkező ügyfelei jelentős részének hálózaton belüli hívásai sikertelenek voltak, az előfizetők azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, ki van kapcsolva vagy a hangposta jelentkezik. Az elsősorban a hálózaton belüli hívásindításokat érintő, és a jelzett időtartamban fennálló zavart egy éjszakai, előre tervezett munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma okozta. Ennek észlelését követően a rendszerszállítóval közösen még éjjel azonnal megkezdődött a hibaelhárítás, amelynek eredményeként a szolgáltatás fokozatosan áll helyre. A Magyar Telekom ezúton is köszöni ügyfelei megértését és türelmét. A probléma elhárításával kapcsolatban a szolgáltató természetesen további tájékoztatással szolgál majd.

Kapcsolódó cikk: Kötbért kérhetnek a T-mobile ügyfelei

Kapcsolódó ügyvédi szakvélemény: Jogos-e a fogyasztói kötbérigény?


Forrás: MTI/Techbázis/Fogyasztók

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.
  
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza