Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ebéd házhozszállítók tesztje

Munkatársunktól, 2009. december 02. - szerda 12:44
Címkék: teszt, élelmiszer, fogyasztóvédelem, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tizenöt ismert ebéd házhozszállító cég menüjéből (leves, illetve főzelék feltéttel) kilenc csak közepesre vizsgázott a novemberi Kosár magazin nagy élelmiszertesztjén.A menü

Hogy igazán összehasonlíthatóak legyenek a szolgáltatási elemek (termékminőség, ár, csomagolás, pontos teljesítés), a legjobb az lett volna, ha teljesen azonos fogásokat rendelünk mindenkitől. Nem volt azonban olyan étel, amelyik egyszerre minden ebédfutár cég ajánlatában szerepelt. Ezért úgy döntöttünk, hogy legalább a fogások jellege és a költségek legyenek nagyjából azonosak.

Fogyasztók/Tóth Sándor Péter
Olcsó, de megéri-e?

A kiindulópont: minden szolgáltatótól rendelünk egy adag zöldséges jellegű (húst lehetőleg nem tartalmazó) levest, és főzeléket feltéttel (amennyiben együtt rendelhető, akkor azt, illetve, ha külön van, akkor húsos feltétet). Mindezt pedig hétszáz-kilencszáz forint közötti áron.


A tesztelők

Az egy-egy adag ételeket hatan kóstoltuk végig. Közülünk öten az élelmiszer-szakma különböző ágaiban nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek, a hatodik pedig "civil", lévén a Kosár magazin tesztszerkesztője, de a konyhaművészetnek csak passzív kliense.


A teszteredmények

A leveseknél - ahol a három zöldséges grízgaluska leves gyanúsan hasonlított egymásra (azonos méretű grízgaluskák, egyformán vágott zöldségek, ugyanaz a kissé sós íz) - összesen három kiváló, illetve hat-hat jó és közepes minősítést osztottak ki a bírálók. Az egész teszt legjobb étele is innen került ki, egy nagyszerűen sikerült gombakrémleves formájában.

A levesekhez képest jóval nagyobb variációs lehetőséget kínáló főzelékek (brokkoli, kelkáposzta, tök, sóska, paraj) között találkoztunk halszagú és rosszízű spenóttal, és kiváló sóskával egyaránt. A végeredmény: kettő kiváló, négy jó, hét közepes és kettő még megfelelő osztályzat.

A feltéteknél voltak a legjelentősebb minőségi eltérések a minták között. Igaz, nem túl egyszerű összehasonlítani egy tükörtojást egy sertéspörkölttel vagy fasírttal. Mindenesetre kiváló és gyenge tükörtojás, közepes fasírtok, és egy majdnem (0,1 pont híján) elégtelen röszti burgonyával is meg kellett birkózniuk a tesztelőknek. Összességében e kategóriában három kiváló, egy jó, nyolc közepes és három még megfelelő minősítés született.

Összességében egyetlen ebédszállító érte el a kiváló minősítést, a többiek jó (öt), illetve közepes (kilenc) osztályzatot szereztek - áll a Kosár magazin novemberi számában.
  
Forrás: Kosár
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Vali, 2010. január 31. - vasárnap 21:27

Az anyukám amikor eldöntötte, hogy ebéd házhozszállítótól fogja rendelni az ebédjét, tesztelte őket. Egy-egy hétig rendelt különböző, a városunkba szállító cégtől. Végül kiválasztotta azt, akitől a számára legmegfelelőbb szolgáltatást kapta.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza