Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Füstbe mehet a BKV-díjemelés terve

Munkatársunktól, 2009. november 26. - csütörtök 08:52
Címkék: bkv, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem támogatja a BKV tarifáinak négy százalékos emelését a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottsága.A bizottság azt javasolja a közgyűlésnek, hogy ne változtassanak a jegy- és bérletárakon. Négy-három arányban elfogadták, hogy a csütörtöki közgyűlés elé ezt terjesszék be módosító javaslatként.

A múlt héten nyilvánosságra került előterjesztés szerint a készítők - Horváth Csaba azóta távozott főpolgármester-helyettes és Ikvai-Szabó Imre - négy százalékos átlagos tarifaemelést javasolnak a közgyűlésnek 2010-re.

A városüzemeltetési bizottság azt javasolja a BKV-nak, hogy a néhány százmilliós bevételkiesést - amit a tarifaemelés elmaradása okoz - a bliccelők hatékonyabb kiszűrésével kompenzálják - mondta az elnök. Arra a kérdésre, hogy a közgyűlés megszavazza-e a módosítót, azt válaszolta: MSZP-s képviselők is szavaztak a módosítás mellett, de kérdéses, mennyire tartják be a képviselők a frakciófegyelmet.


Csak a bliccelési kedvet növelné az újabb emelés

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője az ülést követően azt mondta: a bizottság belátta, hogy a négy százalékos emelés a BKV bevételeit csak 0,6 százalékkal növelné, és növelné a bliccelők számát is. Hozzátette, szerinte nagy esély van arra, hogy a csütörtöki közgyűlésen elfogadják, ne kelljen többet fizetni a BKV-jegyekért és -bérletekért 2010-ben.

A VEKE már korábban is felemelte a szavát a tarifaemelés ellen, emlékeztetve, hogy a BKV jegy-és bérletárait 2009-ben két alkalommal emelték. Mint írták, csak azt érnék el a főváros vezetői, hogy többen blicceljenek, többen váltsanak autóra, tehát az áremelés már a bevételek növekedését sem hozza magával. Emiatt a VEKE arra szólította fel Horváth Csabát és Ikvai-Szabó Imrét, hogy vonják vissza "káros és végiggondolatlan" előterjesztésüket.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza