Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kárpótolta fogyasztóit az E.ON

Munkatársunktól, 2009. november 24. - kedd 11:47
Címkék: szolgáltató, áram, díj, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elégtétel a januári áramkimaradásban érintett fogyasztóknak: az E.ON Zrt. teljesítette a kifizetések jelentős részét.A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége arra törekedett, hogy minél gyorsabban, lehetőleg peren kívül, fogyasztóbarát megoldás szülessen. Ennek eredményeképpen a szolgáltató még a peres eljárás megkezdése előtt vállalta, hogy a kötbérfizetési kötelezettségnél (ötezer forint - harminchat órás áramkimaradás után pedig tizenötezer forint) nagyobb összeget fizet az áramkimaradásban érintett lakossági fogyasztóknak.

Az E.ON Zrt. tizennyolc órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén tízezer forintot, huszonnégy órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén tizenötezer forintot és harminchat órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén húszezer forintot fizet vissza az érintett fogyasztóknak. Vállalták továbbá azt is, hogy a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a fogyasztók tájékoztatására hasonló eseményeknél. Mivel a fogyasztók érdekét szolgáló megoldás született, a FEOSZ szüneteltette a pert, mely azóta már megszűnt.


Napokig voltak áram nélkül

A FEOSZ abból a célból, hogy meggyőződjék a szolgáltató által vállaltak teljesítéséről, levélben kért tájékoztatást az E.ON Zrt-től, sor került-e a kifizetésekre. A szolgáltató arról tájékoztatta a Szövetséget, hogy a kifizetések nagy része 2009. április végéig megtörtént, az egyedi igénybejelentések kivizsgálása pedig folyamatos volt. Ennek megfelelően megközelítőleg 463 millió forint fizettek ki az üzemzavarral érintett lakossági fogyasztók részére.

A fogyasztóvédelmi szervezet reméli, hogy a szolgáltatók a jövőben nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy hasonló helyzetekben megfelelően - gyorsan, közérthetően és pontosan - tájékoztassák a fogyasztókat a szóba jöhető megoldásokról, és az igényérvényesítés módjairól.

Forrás: FEOSZ
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Almaváry, 2009. november 25. - szerda 12:05

T. Matus László! Mit szólnának? Nem kell 10 hónapot várni, kikapcsolják az áramot, oszt\' jónapot. Sajnos alapvető probléma, hogy az egyén néhány ezer (vagy tízezer) forintért nem fog ügyvédhez és bíróságra szaladgálni. A nagy cégeknek fizetett ügyvédeik vannak, akik ráérnek evvel foglalkozni. A minap egy nagyszolgáltató 36 Ft !!! tartozás miatt küldött csekket. Mondanom sem kell, hogy a csekk és a postai költség több lehetett.

Matus László, 2009. november 25. - szerda 11:04

Kíváncsi lennék mit szólna a szolgáltató,ha 10 hónap múlva fizetnék a villanyért?

obsitos, 2009. november 24. - kedd 12:45

Akinek AKKOR leolvadt a mélyhűtője, és/vagy nem volt fűtése (mert a keringető szivattyú is árammal működik!) az 10 hónappal később kapott pénzt !!!!!!!!! Biztos, hogy külön köszönettel nem tartoznak.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza