Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ünnepi forgatagban oson az ellenőr

Munkatársunktól, 2009. november 23. - hétfő 12:33
Címkék: ünnep, fogyasztóvédelem, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hétfőtől már a fogyasztóvédelmi szakemberek is felbukkannak majd az ajándékra vadászók forgatagában, hogy próbavásárlásokkal ellenőrizzenek egy-egy kereskedőt.Az ünnepek, a nagy karácsonyi bevásárlások közeledtével a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH)  regionális felügyelőségének munkatársai is felbukkannak majd a vevők körében népszerűnek számító termékeket árusító helyeken. A november 23-án, hétfőn kezdődő és egészen 2010. január 6-ig tartó szezonális ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokat, azokat, akik megtévesztő módon tájékoztatják a vásárlókat.

A szakemberek vizsgálódnak majd az ünnepekhez köthető termékeket kínáló élelmiszerüzletekben, közterületi árusító helyeken, de ellenőrzik a textil- és villamossági termékeket is. A vizsgálódások helyszínén az ellenőrzések formája kizárólag a próbavásárlás lesz.


Próbavásárlások ünnepi hangulatban

A fogyasztóvédők ellenőrzik majd a nyugta-, illetve számlaadási kötelezettség teljesítését, a mérőeszközök hitelességét, az akciós élelmiszereket, a forgalmazás jogszerűségét, a kereskedőre vonatkozó adatok feltüntetését közterületi értékesítés során, de vizsgálják azt is, hogy nem károsítják-e meg hamis számolással a vevőket.

A karácsonyi ajándéknak szánt textiltermékek laboratóriumi vizsgálattal egybekötött piacfelügyeleti ellenőrzésének célja az, hogy megvizsgálják azok címkézését, a jogszabályban előírt tájékoztatók meglétét, tartalmát, azon belül is a feltüntetett nyersanyag-összetétel valódiságát. Vizsgálják a háztartási célú hajkezelő készülékeket, a fényfüzérekből pedig mintát gyűjtenek a fogyasztóvédők.

Forrás: Heol.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza