Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ontja a hamis gyógyszert Kambodzsa

Munkatársunktól, 2009. november 20. - péntek 15:34
Címkék: gyógyszer, internet, átverés, egészség, mérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az öt ázsiai ország képviselőinek részvételével rendezett gyógyszerhamisítás elleni konferencián elhangzottak szerint a dél-ázsiai régióban Kambodzsa képezi a hamis gyógyszer kereskedelem központját - írja The Phnom Penh Post.Kambodzsa fővárosában, Phnompenben, a francia nagykövetség által rendezett három napos szakmai találkozón a helyi szakértők mellett kínai, szingapúri, laoszi és vietnámi egészségügyi szakemberek vettek részt. A hamis gyógyszerek arányának a Mekong- szubrégióban történő visszaszorítására koncentráló rendezvényt Jean François Desmazieres, kambodzsai francia nagykövet nyitotta meg.

Desmazieres nyitóbeszédében hangsúlyozta, évente mintegy hetvenmilliárd amerikai dollárt költenek az emberek világszerte hamis gyógyszerekre, miközben azok fogyasztása emberéletek ezreit követeli.

Az eseményen felszólaló Anne-Lise Sauterey, a délkelet-ázsiai illegális kereskedelmet ellenőrző The Observatory képviselője elmondta, az elmúlt években Kambodzsa fokozatosan a hamisgyógyszer-kereskedelem regionális központjává vált. Sauterey szerint a hamis malária elleni készítmények terjesztése az, ami különösen aggasztó mértéket öltött a Mekong-szubrégióban. A szakértő kiemelte, hogy a kutatási adatok szerint a régióban forgalmazott malária elleni szerek ötven százaléka is hamis lehet, míg a hamisítók legalábbnyolcvan különböző "eredetiség igazoló" hologramot használnak, hogy a fogyasztókat megtévesszék.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) résztvevő képviselője, William Mfuko hangsúlyozta, a hamis malária elleni gyógyszerekből sokszor hiányzik az aktív hatóanyag, így ezek hatására a vírusok egyre inkább rezisztenssé válnak a kezelési lehetőségekkel szemben. A szakember elmondta, a malária által különösen sújtott fejlődő országokban a hamis gyógyszerek aránya akár a harminc százalékot is elérheti.

Forrás: Hent
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza