Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A Cannabis nem lehet italnév

Munkatársunktól, 2009. november 19. - csütörtök 11:53
Címkék: víz, élelmiszer, jog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szeszesital-féleségek neveként nem használható a Cannabis szó, mert az átlagfogyasztó arra következtethet belőle, hogy az ital a kábító hatású készítményhez hasonló jellegzetességekkel rendelkezik - ítélkezett csütörtökön az Európai Unió Elsőfokú Bírósága.Forrás: MTI
Cannabis néven Olaszországban a múlt évtized közepe óta nagy népszerűségnek örvendő sör-, borféleségeket és más szeszesitalokat forgalmaztak ilyen megnevezéssel, amelyet a gyártó, Giampietro Torresan 2003-ban sikeresen bejegyeztetett uniós védjegyként is. Ez utóbbit azonban egy német sörgyár beadványára az uniós védjegyhivatal később visszavonta, és a Torresan fellebbezése nyomán született mostani ítélet végérvényesen érvénytelenítette.

A bíróság elismerte ugyan, hogy a cannabis szó többféle értelmezésben is használatos, így a vadkender szinonimájaként, illetve gyógyhatású készítményeként is, sőt számos élelmiszeripari alkalmazása is ismeretes, amelyekben mindazonáltal szigorúan korlátozzák a hatóanyag-tartalmát.

A testület azt is megállapította azonban, hogy az átlagfogyasztó a névvel kapcsolatban elsősorban a narkotikumra asszociál, márpedig vásárlási döntésekkor mindig meghatározó, hogy mit vár a fogyasztó az adott terméktől. Ilyen értelemben a szóban forgó elnevezés félrevezető is lenne - adta értésre a bíróság, ellentmondva Torresan azon érvelésének, hogy az elnevezés révén válnak italai jól megkülönböztethetővé más márkáktól.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza