Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ontja Kína a hamis árukat

Munkatársunktól, 2009. november 18. - szerda 10:39
Címkék: fogyasztóvédelem, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A válság hatására egyre több a hamis portéka az európai piacon. Egyre több veszély fenyegeti a gyanútlan fogyasztókat. A hamis termékeknek továbbra is Kína a legnagyobb előállítója.Megtartotta kedden második találkozóját az Európa Parlament Hamisítás és Csalás Elleni Küzdelem Fóruma. Az ülésen Carlo van Heuckelom, az Europol és John Taylor, az Európai Bizottság adó- és vámügyi főigazgatóságának megbízottja ismertette a képviselőkkel a legfrissebb bűnügyi trendeket.

A hágai székhelyű Europol szellemi tulajdon elleni bűncselekményekért felelős aligazgatója elmondta, hogy a jelenlegi gazdasági válság a hamisított árucikkek térnyerését eredményezte.  "Minden egyes hamis gyógyszerbe fektetett dollár ezer dollárt termel. Ez a pénz aztán továbbfolyik a feketegazdaságba, növekszik a pénzmosás és a korrupció" - tette hozzá az aligazgató.


Pillanatkép a közelmúlt kínai melamin botrányáról

A vám- és adóügyi igazgatóság képviselője rámutatott, hogy a hamis termékeknek továbbra is Kína a legnagyobb előállítója. Továbbá elmondta, hogy a vámügyi cselekvési terv fő feladatának a jelenlegi szabályozás átvizsgálását, az iparági együttműködést, valamint a hamis termékek elleni nemzetközi összefogást tekinti.


Óvszertől a gyógyszerig - mindent hamisít Kína

A Fogyasztók.hu korábban már számos kínai hamis áru forgalomba hozataláról számolt be. Ilyen volt a nemrég leleplezett, nagy tételben dolgozó kínai óvszerhamisító üzem (a hamisítók több mint kétmillió darab hamis terméket állítottak elő, amelynek legkevesebb felét el is adták), de az interneten árusított hamis potencianövelők és hamis H1N1 gyógyszerek zöme is Indiából vagy Kínából származik.

2008-ban 178 millió hamis terméket foglaltak le Európában, amiből húszmillió árucikk potenciális veszélyt jelentett a fogyasztók biztonságára és életére.

Forrás: OS
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza