Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csengőhanggal csalók vadásznak ránk

Munkatársunktól, 2009. november 18. - szerda 10:17
Címkék: telefon, átverés, eljárás, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A csengőhangok, háttérképek és egyéb szolgáltatások értékesítésével visszaélő honlapok hetven százalékát kijavították vagy bezárták az Európai Unió kemény fellépésének köszönhetően - jelentette be Meglena Kuneva fogyasztóvédelmi EU-biztos kedden Brüsszelben.Beszámolt arról, hogy a tavaly júniusban kezdett ellenőrzések óta a nemzeti hatóságok háromszázegy honlap ellen indítottak vizsgálatot az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályok súlyos megsértése miatt. A háromszázegy vizsgált honlap közül százötvenkilencet kijavítottak, ötvennégyet pedig bezárták.


Jól jövedelmezett a lehúzás

A leggyakrabban tapasztalt problémák a teljes mértékben vagy részben hiányzó árinformációk, valamint a félrevezető reklámok voltak, különösen az ingyenesként hirdetett csengőhangok, amelyek esetében a fogyasztókat valójában előfizetésre kötelezik.

Európában több mint 495 millió mobiltelefon van használatban. A becslések szerint 2007-ben a teljes európai mobiltartalom-piac huszonkilenc százalékát tették ki csak a csengőhangok, utóbbiak értékesítésének összegét 691 millió euróra lehetett becsülni - derül ki a témáról kiadott brüsszeli közleményből, amely aláhúzta azt is, hogy a tagországok nemzeti hatóságai folytatják a munkát a még függőben lévő esetek lezárása érdekében.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

zozo51, 2010. január 22. - péntek 21:23

Az interneten rákattintotam egy nyereményjátékra, és a nyeremény elküldéséhez megadtam a tel.számomat, fél pecen belül jött egy SMS, hogy elfogadták az emelt díjas szolgáltatás megrendelését, aminek én nem tulajdonítottam jelentőséget. Hónap végén lepődtem meg,hogy a Vodafon számlámon napi 800. ft + áfa emelt díjas SMS. érkezett a telefonomra, egy hópig. Természetesen nem kaptam semmit. A panaszomra a Vodafon úgy reagált, hogy ezt én megrendeltem ezt ki kell fizetnem, hogy hogyan került a számlára még a pontos időpont is nem tudom,ha a telefonomra nem érkezett semmi. A Vodafon falazott a csengőhang küldőnek, utánna feleztek a pénzen. Hivatalosan nem lehet velük semmit kezdeni, mert egymást védik.Több ezer átvert ügyfélről olvastam az egyik honlapon. Egy- egy becsapott egyedül nem tehet feljelentést, mert egyedi eset, holott a két átverő milliókat tesz zsebre.

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza