Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nyúlürülék a cigarettában

Munkatársunktól, 2009. november 16. - hétfő 17:44
Címkék: mérgezés, fertőzés, ellenőrzés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Cigarettacsempész bandát buktattak le a spanyol hatóságok a közelmúltban. A hamisítók által forgalmazott hamis dohányáru nagy mennyiségű nyúlürüléket tartalmazott. A csempészek elsősorban a Kanári-szigetekre koncentrálták tevékenységüket - írja The Reader.Forrás: photos.com
A spanyol Guardia Civil a napokban tizenkét embert - köztük egy korrupt határőrt - vett őrizetbe, akik hamisított cigarettát csempésztek a Tenerife területére. Az általuk forgalmazott hamisítványok a szakértői vizsgálatok szerint nagyarányú nyúlürüléket tartalmaztak, továbbá veszélyesen magas volt a nikotin és nehézfém tartalmuk.

A hatósági közlemény szerint az ügyben a dohányáru "borzalmas íze" miatt érkezett fogyasztói panaszok kapcsán indult nyomozás.

A tizenkét gyanúsított őrizetbe vételét eredményező akció során mintegy másfél millió csomag, közel ötmillió euró összértékű hamis cigarettát foglaltak le. Ez az idei legnagyobb mennyiség, ami Spanyolországban előkerült.

A hatóságok szerint a hamisítványokat Kínában gyártották, és az Egyesült Arab Emirátusokon keresztül csempészték a Kanári-szigetekre. A termékeket zömmel itt értékesítették, de kisebb mennyiségben a belföldi Spanyolország területén is előkerült. A hatóságok szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a csempészek mekkora mennyiségű hamis terméket adtak el, de valószínűsíthető, hogy ezek összértéke több millió euróra rúg.

Forrás: Hent
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

obsitos, 2009. november 16. - hétfő 19:03

Ilyen cigarettát mi is szívtunk, a \'70-es, \'80-as években; már Hofi Géza akkor elmondta, hogy \"Bulgáriából egész dohányföldek termését hozzuk be, A FÖLDDEL EGYÜTT!\"

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza