Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Meghátrált a Zepter a fogyasztók elől

Munkatársunktól, 2009. november 16. - hétfő 14:46
Címkék: eljárás, szerződés, fogyasztóvédelem, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Még a bírósági per megkezdése előtt megegyezés született az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) kontra Zepter International Ungarn Kft. ügyben: az egyeztetések eredményeként a Zepter a kifogásolt, általános szerződési feltételek több elemét is a fogyasztók előnyére módosította - tájékoztatott Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.A szóban forgó egyeztetés előzménye az volt, hogy az OFE fogyasztói panaszok alapján ez év június 25-én közérdekű keresetet indított a Zepter International Ungarn Kft. (Zepter) ellen az általános szerződési feltételek fogyasztók érdekeit sértő rendelkezései, illetve tisztességtelen, megtévesztő magatartás miatt.

A különféle fogyasztási cikkeket gyártó Zepter Kft. kezdeményezésére létrejött tárgyalás eredményeként a bírósági per megkezdése előtt, valamennyi kérdésben találtak közös, a fogyasztók számára előnyös megoldást a felek.

Az OFE kifogásolta többek között, hogy a szerződés abban az esetben is érvényben maradt ha a vásárló hitelből kívánta megvásárolni a terméket, de nem - vagy csak számára hátrányos feltételekkel - kapta meg az áruvásárlási kölcsönt. Mivel ilyen esetekben a fogyasztóknak súlyos nehézséget okozhat a szerződés teljesítése, az OFE javaslatára a Zepter módosította a feltételeket.

A módosítás eredményeként - amennyiben az áruvásárlási kölcsönt elutasítják - a fogyasztó kifejezett döntésétől függ, hogy továbbra is megvásárolja (akár előtörlesztéssel, akár részletre) a terméket, vagy minden következmény nélkül eláll a szerződéstől.

Az OFE - csakúgy, mint a panaszosok - túlzónak tartotta a nemteljesítés esetére kikötött kötbért. A huszonöt százalékos kötbért a vállalkozás a tárgyalás eredményeként egységesen tizenöt százalékra csökkentette. Az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került fogyasztók számára - különösen munkahely elvesztése, családi és anyagi állapotban bekövetkezett súlyosan hátrányos és tartós változás esetén - pedig a kötbérfizetési kötelezettség alól kimentési lehetőséget biztosítanak - tartalmazza az OFE közleménye.

Az OFE felhívta a Zepter figyelmét arra, hogy a fogyasztók tájékoztatásának javítása érdekében gondosabban felügyelje a nevében eljáró kereskedők tevékenységét; a Zepter pedig azt kérte az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettől, hogy a fogyasztóvédelmi alapelvekkel összhangban, a tájékoztatás és oktatás körében hívja fel a fogyasztók figyelmét a szerződéskötés során tanúsítandó körültekintő, tudatos vásárlói magatartásra.

Forrás: MTI/Kosár magazin
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

picilány, 2012. október 23. - kedd 17:29

több mint 2 éve dolgozom itt tehát ...:D nem most kezdtem. És nem is most fogom abba hagyni

Nagy, 2012. október 22. - hétfő 21:28

Picilány!Majd kb.2 hónap múlva is kíváncsi lennék a véleményedre a Zepterről!Várom!

Nagy, 2012. október 22. - hétfő 20:47

Picilány!Majd kb.2 hónap múlva is kíváncsi lennék a véleményed a Zepterről!Várom!

Picilány, 2012. október 21. - vasárnap 21:14

igen ott és nem is tagadom...Nincs szégyelni valom.

Nagy, 2012. október 21. - vasárnap 19:38

Picilány!A Zepternél dolgozol?Nagyon úgy tűnik!

Picilány, 2012. október 21. - vasárnap 19:28

Kedves Hozzászólok!Ez úton szeretném tájékoztatni,hogy ha egy kicsit is inteligensebb az ember akkor rájön,hogy lehet olyan embereknek a szavára adni akik nem tudják értékelni a dolgokat és úgy adnak véleményt,hogy nem látnak bele a háttérbe.Sokaknak van negatív tapasztalata,szerintem elég sok olyan terméke van a Zepter cégnek amelyek tökéletesek és nem egy olyan cégről beszélünk amelyik elad egy terméket és utánna már el is tűnik a városból...Sok elégedett embertől hallottam,hogy megváltoztatta az életét...És nem hiszem hogy ők hazudnának.

Picilány, 2012. október 21. - vasárnap 19:28

Kedves Hozzászólok!Ez úton szeretném tájékoztatni,hogy ha egy kicsit is inteligensebb az ember akkor rájön,hogy lehet olyan embereknek a szavára adni akik nem tudják értékelni a dolgokat és úgy adnak véleményt,hogy nem látnak bele a háttérbe.Sokaknak van negatív tapasztalata,szerintem elég sok olyan terméke van a Zepter cégnek amelyek tökéletesek és nem egy olyan cégről beszélünk amelyik elad egy terméket és utánna már el is tűnik a városból...Sok elégedett embertől hallottam,hogy megváltoztatta az életét...És nem hiszem hogy ők hazudnának.

igazmondó, 2012. október 19. - péntek 16:08

ez egy hatalmas átverés

Tímea, 2012. június 22. - péntek 09:34

Nagyon megörültem az előttem hozzászólóknak, ugyanis engem ma hívtak fel, hogy nyertem (miután a ceglédi kórház előtt kitöltettek velem egy egészségmegőrző tesztet, majd elkérték a telefonszámomat, hogy a kérdező munkáját ellenőrizni tudják), és hogy el kellene mennem Cegléd, Eötvös tér 6. sz. alá, egy 40-60 perces előadásra, hogy amit nyertem 50 ezer forintos egészségmegőrző bérletet, azt átvegyem és elmondják, hogy hol és miként tudnám felhasználni. Mivel elég elfoglalt vagyok, nem tudtam az ő időbeosztásuknak megfelelni, ezért elbúcsúztuk, hogy jó akkor... így viszont a neten keresgélve beírtam a címet és kidobta ezt az oldalt. Hát, megnyugvással vettem tudomásul, hogy sokat nem veszítettem, csak nyertem azzal, hogy nem adtam be a derekamat. Így ha ne adj' isten mégegyszer telefonálnak, jól elhajtom majd őket! Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen tisztességtelen magatartású cégek még élnek és virulnak!

Ártatlan embervédő, 2012. április 18. - szerda 18:25

Ma voltam egy állásinterjún, Cegléd Eötvös tér 6, Zepter. Ígéretük szerint majd hívnak, felhívtak, hát persze hogy bejutottam az amúgy iskolát nem igénylő rendszerbe, csak töltessem a tesztet az emberekkel; elmondása szerint 2 hét alatt 130.000forintot keresett egy kolegina, a másik 1 hónap alatt 230.000-at. Az előadás végén milliószor megkérdezte, hogy nincs kérdés? Látta hogy nincs, mert senkit nem érdekelt, aztán kezdett rövid új téma boncolgatásába, hátha valaki rosszat álmodott előadás közben és tesz fel valami érdekeset, de semmi, majd az előadás véget ért. Érdekes ez az egész, milyen munka az ilyen, hogy kérdőívezz, vevő partnert szerezz nekik azért, hogy hízzon az ő pénztárcájuk, te meg kapsz belőle max 10%-ot? Bioptron lámpa? 5-600.000ft? Tényleg? Mai világba az emberek csak úgy kapkodnak az ilyen összegű termékekért.


1 2

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza