Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hivatali kontroll alatt az Emfesz

Munkatársunktól, 2009. november 13. - péntek 09:44
Címkék: gáz, szolgáltató, ellenőrzés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Folyamatos helyszíni ellenőrzést tart az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi Kft.-nél november 12-től a Magyar Energia Hivatal (MEH) - közölte a hivatal.A hivatal kiemelt figyelemmel kíséri az Emfesz-nek, mint földgáz kereskedelmi engedélyesnek a működését. Az egyik legnagyobb szabadpiaci gázkereskedő vezérigazgatóját szerdán letartóztatták azt követően, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai házkutatást tartottak a társaságnál a cég eladásával kapcsolatban. Gallyas Igor, az Emfesz kommunikációs tanácsadója elmondta, hogy pénteken délelőtt döntenek arról, hogy a továbbiakban Góczi Istvánt házi őrizetben tartják, vagy lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el.

Az Emfesz és az energiaellátást felügyelő Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium is azt közölte, hogy fogyasztóinak ellátását nem veszélyezteti a cég körül kialakult helyzet, és a cég működésében sincs zavar.

Az ügy előzménye az, hogy az Emfesz a Dmirtij Firtas ukrán üzletember érdekeltségébe tartozó ciprusi bejegyzésű Mabofi Holding tulajdonából - a cégjegyzék szerint 2009. április 28-án - a svájci Zug kantonban bejegyzett RosGas AG tulajdonába került, mindössze egy dollárért. Korábbi információk szerint a tranzakcióban eljáró Góczi István, a vállalat vezérigazgatója 2004. októberében a Mabofi tulajdonosi döntése alapján kapott meghatalmazással írta alá az adásvételi szerződést.

Az NNI különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt rendelt el ismeretlen tettes ellen nyomozást 2009. május 25-én az Emfesz tulajdonosváltásával kapcsolatban.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza