Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lesz-e rendeletalkotási joga a PSZÁF-nak?

Munkatársunktól, 2009. november 11. - szerda 09:57
Címkék: fogyasztóvédelem, bank, jog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szinte biztosan nem megy át a parlamenten a pénzügyi felügyelet megerősítését célzó javaslatok közül az, amelyik rendeletalkotási jogkörrel ruházná fel a PSZÁF-ot, a Fidesz ugyanis nem támogatja - írja a szerdai Népszabadság.Forrás: Fogyasztók
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jelenleg csak bírságokat róhat ki, illetve ajánlásokat fogalmazhat meg, ezek azonban visszatekintő jellegű intézkedések. Egy kötelező erejű rendelet, illetve az ehhez kapcsolódó termékfelfüggesztési és -visszavonási jogosítvány azonban még egy komolyabb probléma kialakulása előtt gátat szabhatna.

A pénzügyi felügyelet rendeletalkotási jogköréből azonban valószínűleg most nem lesz semmi. Ehhez ugyanis módosítani kellene az Alkotmányt, amely kétharmados törvény, tehát az ellenzéket is meg kell nyerni. A Fidesz sajtóosztályán azonban a lapnak úgy nyilatkoztak: nem támogatják a felügyelet átalakítását célzó kormányzati javaslatokat, mivel azok nem a rendszer erősítését jelentik, hanem lényegében gyámság alá helyeznék a PSZÁF-ot.

Havasi Bertalan sajtófőnök elmondása szerint a rendeletalkotási jogkört nem lehet elválasztani a tervezett szabályozás egyéb kérdéseitől.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. november 11. - szerda 13:51

Mitől felügyelet egy felügyelet, ha csak kulloghat a bandita bankok után az helyett, hogy megszabná és kő keményen betartatná a szabályokat. Persze, ha sem az államnak, sem a bankoknak, sem az uniónak nem érdeke, hogy ne húzzanak le még tíz bőrt a melósról akkor már érthető, hogy miért van a PSZÁF úgy kitalálva ahogy most működik.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza