Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

E-on arcátlanságok: hülyítés a támogatással, elcserélt villanyóra

Melinda, 2009. november 10. - kedd 16:06
Címkék: gáz, áram, szolgáltató, ügyfélszolgálat, panasz, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elképesztő, hogy pusztán mert monopolhelyzetben vannak, megtehetnek akármit és tetszésük szerint turkálhatnak a fogyasztók zsebében, aztán ha nem tetszik a rendszer, kikapcsolják az egész hóbelebancot.A következő a még mindig tartó helyzetem: 2009. májusában megkaptam a gázártámogatást. Erről természetesen az E-on is kapott határozatot Államkincstártól, és én is. Egy ideig vártam, hogy majd jóváírják a támogatást, de nem történt semmi. Amikor négy hónap után érdeklődtem náluk, hogy miért nem történt ez meg, közölték, hogy őnáluk nincs is a rendszerben, hogy nekem az jár. Aztán néhány órával később felhívtak, hogy már értik mi a gond, a támogatást 2009. március elsejével kaptam meg, de nekik ez nem volt megfelelő, mert az a szerződés, amire megkaptam, március 6-tól érvényes. Felháborító, hogy ha egyszer nem fellebbezték meg a határozatot, akkor milyen jogon dobják azt vissza, ráadásul sunyin lapítva, hátha nem veszem észre, hogy nem írják jóvá. Egy szót nem szóltak, hogy nekik az nem jó! Ekkor elmentem a kincstárhoz, ahol javították a határozatot és el is küldték nekik úgy, ahogy ők kérték, március 6-tal dátumozva a támogatás kezdetét.

Október 19-én el lett küldve nekik a módosító határozat módosítása. (Azt most nem írom le részletesen, hogy a kincstárnál is bénáztak egy sort, ami után persze rohangálhattam) 25-én az érdeklődésemre, hogy látják e már a határozatot, közölték, hogy náluk nincs a rendszerben, és ők ezzel nem tudnak mit csinálni. Amikor visszamentem ismét a kincstárhoz, ott derült ki, hogy az E-on rendszere hetek óta rossz volt, és ezért nem kapta meg a határozatot, ám erről a kincstárt sem értesítette. Felháborítónak tartom, hogy lehetetlenség a kisembernek fellépni ellenük, mert jóformán körberöhögik az embert.. Azzal hogy nem írták jóvá a támogatást, több 10ezer forinttól estem el.

Az is egy külön érdekes történet, hogy - nálunk az áramszolgáltató is az E-on -, két éve a szomszédom villanyszámláját fizetem, és ő az enyémet. Két évvel ezelőtt, amikor tévedésből felcserélték a két villanyórát, szóltam nekik, hogy ki kellene javítani mert nem jó. Amikor benn voltam, közölték hogy minden rendben, a hibát elhárították. Így telt el két év - gondolván hogy minden rendben van, erre a napokban hívtak fel, hogy most jutottak el addig, hogy ők ezt most kicserélik, és természetesen kiállítják nekem két évre visszamenőlegesen a számlát, hogy befizethetem nekik a különbözetet, mivel kevesebbet fizettem mint szerintük kellett volna. Nagyon "rendesek" voltak, mivel tájékoztattak róla, hogy élhetek egy kormányrendelet adta lehetőséggel, miszerint további két évig kamatmentes részletekben kifizethetem nekik a fennálló "díjtartozásomat", ami a saját nemtörődömségük következménye.

Elképesztő, hogy pusztán mert monopolhelyzetben vannak, megtehetnek akármit és tetszésük szerint turkálhatnak a fogyasztók zsebében, aztán ha nem tetszik a rendszer, kikapcsolják az egész hóbelebancot, avagy oldjam meg ahogy akarom. Ezek után meg van a véleményem arról, hogy hova kellene száműzni őket...
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Szelgenerator , 2010. október 18. - hétfő 19:56

http://szelkerekhazilag.blogspot.com/

Béla, 2010. február 27. - szombat 17:34

Az e.on-hoz adtam be álláspályázatot,2 helyre is.Az egyik pályázattal kapcsolatban meghallgattak,majd azt mondták,hogy a másik pályázati meghallgatásom egy külön időpontban lesz.Erre kb. egy hét elteltével kaptam két emailt,hogy köszönik,de egyik állással kapcsolatban se rám gondoltak,magyarán,hogy tárgytalan mindkét jelentkezésem.Kérdezem én:akor minek mondták azt,hogy be fognak hívni egy külön időpontban?Tiszta hülyítés az,amit az e.on csinál az emberrel!!!

Horeczky T., 2010. február 04. - csütörtök 17:33

Amennyiben bárki szervez tüntetést a gáz-vagy áramszolgáltató ellen- hívjatok engemet is (30-530-9927)tele a hócipőm, hogy önkényesen határozzák meg az árakat,szerkezetipari támogatást,készletezési díjat, árfolyam különbözeti díjat stb. fizettetnek, közben egyes emberek ebben a nagy hidegben fagyoskodnak, sőt meg is fagynak. Szégyeljék magukat!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza