Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elérhető a jó termékek adatbázisa

Munkatársunktól, 2009. november 06. - péntek 16:55
Címkék: kiadvány, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megjelent a Tudatos Vásárlók Egyesületének Jó termék adatbázisa, amely egyebek mellett a tejtermékek, a csokoládé, kakaó és kávéféleségek jellemzőiről tájékoztatja az érdeklődőt, de az aszalt gyümölcsök, méz és lekvár beszerezési helyeire is tippeket ad.Az oldalon megtalálhatók a szendvicskrémek, fűszerek és húskészítmények lelőhelyei, de azt is megtudhatja a látogató, hogy melyik tésztát, olajat, kenyeret, vagy lisztet vásárolja, ha egészsége és a környezet szempontjából is a legjobbat szeretné - közölte az egyesület munkatársa.

A tájékoztatás szerint az adatbázis elsősorban organikus módon előállított, méltányos kereskedelemből származó, illetve magyar termékeket mutat be különböző termékcsoportokban. Az adatbázis célja alternatívát nyújtani a fogyasztóknak, hogy vásárláskor jobb terméket választhassanak. A biotermékek ellenőrzött körülmények között, mesterséges adalékanyag nélkül készülnek, a termesztés és feldolgozás okozta környezetterhelés is kisebb, mint a klasszikus nagyüzemi mezőgazdaságban.

A fair trade-termékek a harmadik világ országaiban élő termelőknek biztosítanak tisztességes megélhetést, emberibb munkakörülményeket, előállításuknál szigorúbb környezetvédelmi előírások érvényesülnek. A Magyarországon készült termékek vásárlásával a lakosság a hazai gazdaságot és a hazai termelőket támogatja, s a rövidebb szállítási útvonal egyúttal kevesebb széndioxid-kibocsátást is jelent - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. november 09. - hétfő 11:13

Belekukkantottam a listába. Valami azt súgja, hogy ez is az unatkozó milliomosok oldala. Bár ár nincs kiírva ( ? ) minden bio meg extra. Nem hiszem, hogy a melós erre az árkategóriájú termékre fog hajtani, ráadásul senki nem megy a közértbe számítógéppel, hogy leellenőrizze írnak-e a termékről a cikkben.

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés