Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elérhető a jó termékek adatbázisa

Munkatársunktól, 2009. november 06. - péntek 16:55
Címkék: kiadvány, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megjelent a Tudatos Vásárlók Egyesületének Jó termék adatbázisa, amely egyebek mellett a tejtermékek, a csokoládé, kakaó és kávéféleségek jellemzőiről tájékoztatja az érdeklődőt, de az aszalt gyümölcsök, méz és lekvár beszerezési helyeire is tippeket ad.Az oldalon megtalálhatók a szendvicskrémek, fűszerek és húskészítmények lelőhelyei, de azt is megtudhatja a látogató, hogy melyik tésztát, olajat, kenyeret, vagy lisztet vásárolja, ha egészsége és a környezet szempontjából is a legjobbat szeretné - közölte az egyesület munkatársa.

A tájékoztatás szerint az adatbázis elsősorban organikus módon előállított, méltányos kereskedelemből származó, illetve magyar termékeket mutat be különböző termékcsoportokban. Az adatbázis célja alternatívát nyújtani a fogyasztóknak, hogy vásárláskor jobb terméket választhassanak. A biotermékek ellenőrzött körülmények között, mesterséges adalékanyag nélkül készülnek, a termesztés és feldolgozás okozta környezetterhelés is kisebb, mint a klasszikus nagyüzemi mezőgazdaságban.

A fair trade-termékek a harmadik világ országaiban élő termelőknek biztosítanak tisztességes megélhetést, emberibb munkakörülményeket, előállításuknál szigorúbb környezetvédelmi előírások érvényesülnek. A Magyarországon készült termékek vásárlásával a lakosság a hazai gazdaságot és a hazai termelőket támogatja, s a rövidebb szállítási útvonal egyúttal kevesebb széndioxid-kibocsátást is jelent - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. november 09. - hétfő 11:13

Belekukkantottam a listába. Valami azt súgja, hogy ez is az unatkozó milliomosok oldala. Bár ár nincs kiírva ( ? ) minden bio meg extra. Nem hiszem, hogy a melós erre az árkategóriájú termékre fog hajtani, ráadásul senki nem megy a közértbe számítógéppel, hogy leellenőrizze írnak-e a termékről a cikkben.

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés