Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ódzkodunk az alternatív fizetéstől

Munkatársunktól, 2009. november 04. - szerda 10:33
Címkék: vásárlás, telefon
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A számtalan előny ellenére sincs áttörés Magyarországon az alternatív fizetési és vásárlási módok piacán - derült ki az elektronikus fizetésről az Agria Produkció Kft. által rendezett E-Money konferencián, ahol a három hazai mobilszolgáltató és banki szakemberek ismertették az aktuális trendeket és a fejlődési irányokatMagyarországon nagyjából húsz éve igyekeznek a bankkártya- és mobiltelefon tulajdonosokat ráébreszteni arra, hogy technikai eszközeik mi mindenre képesek a pénzfelvételen és telefonáláson túl - mondta Harmati László, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. vezérigazgatója, aki pozitívumként említette, hogy a cél érdekében egyre hatékonyabban képes együttműködni az IT, a banki szektor és a mobiltelefónia.


Már mobilon is vehető parkolójegy, vagy autópálya-matrica

Magyarországon egy éve van lehetőségük az előfizetőknek arra, hogy mobiltelefon segítségével fizessék ki vásárlásaikat - emlékeztetett a Magyar Telekom Nyrt. innovációs és üzletfejlesztési igazgatója. Pukler Gábor kiemelte: mobilfizetéssel kiegyenlíthetjük közüzemi számláinkat, fizethetünk az arra alkalmas üzletekben, rendelhetünk az interneten, pénzt küldhetünk és fogadhatunk, akár azonnal, a nap huszonnégy órájában. További előnyként említette, hogy a mobilos tranzakciók gyorsasága és hatékonysága ma már vetekszik a kártyás fizetésekével.

Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalom- és értékpapír elszámolás igazgatója rámutatott: míg Európában az elektronikus pénz forgalma meghaladja a négymilliárd eurót, Magyarországon egyáltalán nincs e-pénz. Az igazgató elmondta: november elsejétől változott Magyarországon a pénzforgalmi szolgáltatások szabályozása, olyan szereplők is belépnek a piacra, akik korábban különböző törvényi kiskapukat igyekeztek kihasználni ahhoz, hogy a kis összegű kifizetéseket lehetővé tehessék a fogyasztók számára.

Az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. (EME) 60 ezer ügyféllel és több bankkal együttműködve naponta húszezer tranzakciót bonyolít le - ismertette a konferencián Fürst György, az EME igazgatósági elnöke. Hozzátette: a középtávú cél, hogy ne csak autópálya-matricát vagy parkolójegyet, hanem akár repülőjegyet is vásárolhassunk mobiltelefon segítségével.

Drozdy Győző, a Pannon GSM Távközlési Zrt. vezérigazgató-helyettese úgy vélekedett: azokban a városokban, ahol eddig nem kellett fizetni a parkolásért, néhány éven belül nem lesz szükség az automaták kiépítésére a mobilfizetés elterjedésének köszönhetően.

Az E-Money konferenciára meghívott cégvezetők megegyeztek abban, hogy az alternatív fizetési módok elterjedése érdekében egységesíteni kell a szolgáltatásokat, s közben minél több lehetőséget kínálni a felhasználóknak.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza