Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs áram, nincs ebéd

Munkatársunktól, 2009. november 02. - hétfő 10:16
Címkék: fogyasztóvédelem, áram, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kártérítési pert helyezett kilátásba Újfehértó önkormányzata az E-ON Hungária Zrt.-vel szemben, mivel egy áramkimaradás után, álláspontjuk szerint az áramszolgáltató hibás tájékoztatása miatt több mint kétezer adag ételt kellett megsemmisíteni a város központi konyháján.A cég október 16-án végzett áramkimaradással járó, egész napos karbantartási munkálatokat a tizennégyezres lélekszámú szabolcsi településen, arról több héttel korábban szórólapon és a honlapján tájékoztatta a lakosságot és a polgármesteri hivatalt. A munkák nem érintették a település konyháját, ám aznap ott is kikapcsolták az áramot.

Forrás: MTI
Mátyás B. Szabolcs, Újfehértó jegyzője közölte: a szolgáltató szakemberei egy trafóállomás áthelyezését végezték el a konyha épülete előtt, ami a megfelelő áramellátás érdekében már egy éve indokolt volt, de az E-ON a munkálatok megkezdéséről elfelejtette tájékoztatni a hivatalt. A hat órán át tartó áramkimaradás miatt mintegy kétezernégyszáz adag, félkész állapotban lévő ételt kellett megsemmisíteni, így nem kaptak ebédet az idősotthon lakói, a város iskolásai, óvodásai, az ingyenes étkeztetésben részesülők, illetve az étkezésre előfizető városiak sem. A jegyző úgy fogalmazott: az áramszolgáltató nem tett eleget teljes körűen az előírt tájékoztatási kötelezettségeinek, az áram lekapcsolásával pedig mintegy másfélmillió forint kárt okozott.


Közlése szerint jogi útra kívánják terelni az ügyet; álláspontjukat először jogi képviselőjükön keresztül fogalmazzák meg és számszerűsítik kárigényüket a szolgáltató számára. Mátyás B. Szabolcs hozzátette: ha az E-ON nem ismeri el a hibáját és a kár megtérítésétől elzárkózik, akkor az önkormányzat kész a bíróság előtt keresni az igazát.

A város ugyanakkor kivizsgáltatná, hogy sértett-e az áramszolgáltató - az általuk valószínűsített mulasztásával - fogyasztóvédelmi jogszabályt, így a Fogyasztóvédelmi Hatóság is szerepet kaphat az ügyben.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza