Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Társkeresők körképe

Munkatársunktól, 2009. október 22. - csütörtök 11:08
Címkék: kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kínos feszengéstől az oldott hangulatig számos tapasztalattal gazdagodott a Kosár magazin újságírója, miközben maga is párkeresőnek állva igyekezett utánajárni, melyik szolgáltatás mit nyújt, milyen formával talál a leghamarabb párt magának az elszánt társkereső.Gyorsranditól az online találkáig

"Főzés és társkeresés - nem csak a vacsi jön össze?" - így hirdeti magát a Főzőrandi névre hallgató rendhagyó társkeresési forma, ahol a közös főzés és némi alkohol oldja a gátlásokat, így kis idő elteltével párok és kisebb-nagyobb csoportok alakulnak. Erőltetés nélkül röpködnek a poénok. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: photos.com
Nem így a Rapidrandin, ahol csengőhangra kezdődik a párkereső szeánsz: hét fiú és hét lány foglal helyet a külön asztaloknál, hogy hét-hét percben felmérje szimpatikus-e neki a másik. Ha az idő letelt, a fiúk felpattannak és továbbállnak a következő asztalhoz. Az esemény végén a szervezők összesítenek, és kölcsönös "találatnál" megadják a két félnek az elérhetőségeket. A szervezők fantáziája egyébként úgy tűnik határtalan, az egyik legújabb terv Pókerrandi, társtalan zsugásoknak. Legtöbben - valószínűleg kényelmi és praktikus szempontok miatt egyaránt - az interneten igyekeznek társra lelni. "Az a lényeg, hogy valami újat tudj mondani a neveddel és regisztrációs lapoddal is; jól add el magad" - mondta a Kosár magazinnak egy fiatalember, aki csupán nyolc-kilenc hónapig űzte az online "műfajt", de ez alatt az idő alatt komplett stratégiákat alakított ki, és komoly társat is talált.

Ugyanakkor a hagyományos társkeresők sem mentek ki a divatból, ám nem árt az óvatosság: a magukat elit társkereső klubként hirdető, akár (több)százezer forintot is elkérő szolgáltatók olykor vajmi keveset tesznek az ügyfelek érdekében.

Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője kiemelte, hogy mindenképpen kössünk szerződést, és legyünk pontosan tisztában azzal, hogy az iroda vagy az online cég milyen kötelezettségeket vállal, hány eseményre, kiközvetítésre vállal felelősséget és milyen feltételekkel. Ha úgy érezzük, a társkereséssel foglalkozó cég nem teljesítette a szerződésben lefektetett feltételeket, vagy visszaélt adatainkkal, megkereshetjük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot, ahol panaszt tehetünk, és kivizsgálják a kérdést, élhetünk perrel, vagy az adatvédelmi biztoshoz fordulhatunk - áll a Kosár magazin októberi számában.

További információk a Kosár magazinban!
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Killer, 2010. május 04. - kedd 11:50

Ez nem így van. Itt százezrekért azért válogat mert megteheti, és senki nem szabja meg neki kit választ. Neked tetszett volna ha eldöntik előre?

Dr. Kovács Mária, 2009. november 12. - csütörtök 14:22

Ez döbbenetes: vannak, akik több százezret fizetnek a társkereső szolgáltatásokért? Vannak, akik fizetnek a társkeresésért? Ez nagyon durva... Ennél még az is jobb, amikor csecsemőkorukban meghatározzák a szülők, hogy ki lesz a gyermekük férje/felesége...

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza