Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Könnyítené a kormány a hitelszerződések felmondását

Munkatársunktól, 2009. október 20. - kedd 09:44
Címkék: hitel, bank, jog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kormány a hitel- és pénzintézeti törvény módosításával kötelezné a bankokat arra, hogy a hitelszerződések módosításáról hatvan nappal korábban tájékoztassák az ügyfeleket. A szerdán a kormány elé kerülő javaslat szerint, ha az ügyfelek nem fogadják el a változtatásokat, hatvan napon belül díjmentesen fel tudják mondani a hitelszerződésüket.Forrás: MTI
Szollár Domokos elmondta: az új szabályokban a kormány azt is előírná, hogy akinek hitele van, bármikor élhet majd részleges, vagy teljes előtörlesztés lehetőségével, úgy, hogy közben az előtörlesztési díjat maximálnák. Hozzátette: a javaslat felső határt szabna a gyorskölcsönök kamatának is. Ismertetése szerint sok rászoruló és kiszolgáltatott állampolgár, ha hirtelen kerül nehéz helyzetbe, gyakran csak gyorskölcsönnel tudja helyrebillenteni gazdálkodását. Rajtuk segítene a kormány ezzel a tervezett döntéssel.

Szollár tájékoztatása szerint a kabinet ezen kívül szigorúbb tájékoztatási kötelezettséget írna elő a fogyasztói hitelekkel kapcsolatban. Mint mondta, azért, hogy közérthető, világos, részletekbe menően, példával alátámasztott tájékoztatást kapjon minden ügyfél mielőtt döntést hozna a hitel felvételéről.

Emlékeztetett arra: gyakorlatilag a lakossági hitelezéssel foglalkozó intézetek kilencvennyolc százaléka önkéntesen aláírta a banki magatartás kódexet, a kormány mégis azt tervezi, hogy a kódex egyoldalú szerződésmódosításokról szóló részét beemelné a bankokat szabályozó hitel és pénzintézeti törvénybe. Mindezt annak érdekében, hogy egy intézet se tudjon kibújni a szabályzat alól - jegyezte meg.

MTI
A kormányszóvivő hangsúlyozta: a kormány dolga, hogy átlátható, világos rendszert hozzon létre a hitelezés területén, és feladata is megvédeni az ügyfeleket az esetleges visszaélésektől, banki erőfölénytől. Kiemelte ugyanakkor, hogy a Magyarországon felvett hiteleket ki kell fizetni. A bankrendszer, sőt az egész gazdaság működése kerülhet veszélybe, ha a hitellel rendelkezők úgy éreznék, illetve bátorítást kapnának arra vonatkozóan, hogy nem kell visszafizetni a hiteleket - jelentette ki a kormányszóvivő.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza