Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Könnyítené a kormány a hitelszerződések felmondását

Munkatársunktól, 2009. október 20. - kedd 09:44
Címkék: hitel, bank, jog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kormány a hitel- és pénzintézeti törvény módosításával kötelezné a bankokat arra, hogy a hitelszerződések módosításáról hatvan nappal korábban tájékoztassák az ügyfeleket. A szerdán a kormány elé kerülő javaslat szerint, ha az ügyfelek nem fogadják el a változtatásokat, hatvan napon belül díjmentesen fel tudják mondani a hitelszerződésüket.Forrás: MTI
Szollár Domokos elmondta: az új szabályokban a kormány azt is előírná, hogy akinek hitele van, bármikor élhet majd részleges, vagy teljes előtörlesztés lehetőségével, úgy, hogy közben az előtörlesztési díjat maximálnák. Hozzátette: a javaslat felső határt szabna a gyorskölcsönök kamatának is. Ismertetése szerint sok rászoruló és kiszolgáltatott állampolgár, ha hirtelen kerül nehéz helyzetbe, gyakran csak gyorskölcsönnel tudja helyrebillenteni gazdálkodását. Rajtuk segítene a kormány ezzel a tervezett döntéssel.

Szollár tájékoztatása szerint a kabinet ezen kívül szigorúbb tájékoztatási kötelezettséget írna elő a fogyasztói hitelekkel kapcsolatban. Mint mondta, azért, hogy közérthető, világos, részletekbe menően, példával alátámasztott tájékoztatást kapjon minden ügyfél mielőtt döntést hozna a hitel felvételéről.

Emlékeztetett arra: gyakorlatilag a lakossági hitelezéssel foglalkozó intézetek kilencvennyolc százaléka önkéntesen aláírta a banki magatartás kódexet, a kormány mégis azt tervezi, hogy a kódex egyoldalú szerződésmódosításokról szóló részét beemelné a bankokat szabályozó hitel és pénzintézeti törvénybe. Mindezt annak érdekében, hogy egy intézet se tudjon kibújni a szabályzat alól - jegyezte meg.

MTI
A kormányszóvivő hangsúlyozta: a kormány dolga, hogy átlátható, világos rendszert hozzon létre a hitelezés területén, és feladata is megvédeni az ügyfeleket az esetleges visszaélésektől, banki erőfölénytől. Kiemelte ugyanakkor, hogy a Magyarországon felvett hiteleket ki kell fizetni. A bankrendszer, sőt az egész gazdaság működése kerülhet veszélybe, ha a hitellel rendelkezők úgy éreznék, illetve bátorítást kapnának arra vonatkozóan, hogy nem kell visszafizetni a hiteleket - jelentette ki a kormányszóvivő.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza