Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bírságolt a Zöldkommandó

Munkatársunktól, 2009. október 20. - kedd 11:38
Címkék: bírság, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy 4,3 millió forint bírságot szabtak ki a Zöldkommandó ellenőrzései során harminc tonna hulladékra a felügyelőségek szeptemberben - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM).A Zöldkommandó helyszíni ellenőrzéseinek célja az illegális autóbontók felszámolása. Szeptemberben negyvennégy telephelyet ellenőriztek a zöldhatóságok, ebből hat helyszínen megtiltották az illegális gépjármű-bontási tevékenységet, tizenhét esetben környezetvédelmi jogszabálysértést tártak fel, hat esetben pedig társhatósági intézkedésre is szükség volt. A felügyelők először a korábban ellenőrzött telephelyek kontroll-ellenőrzését végezték el, majd további új helyszíneken is ellenőriztek.

MTI
Bevetésen a kommandó

A zöldhatóságok szeptemberben tizenhét helyszínen a közlekedési hatóság, a rendőrség, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) , a Vám -és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP), illetve az önkormányzat részvételével ellenőrzött. Az akció tavaszi indulása óta közel 742,5 tonna hulladékra mintegy 33,4 millió forint bírságot szabtak ki a felügyelőségek - emelik ki a közleményben.

Szeptember végéig összesen 352 helyszíni szemlét tartottak a felügyelőségek, ebből 132 önálló, 220 Zöldkommandós ellenőrzés volt. Május és szeptember között a zöldhatóságok harminchat esetben azonnal megtiltották az illegális tevékenységet, öt esetben fordult elő környezetkárosítás, környezet-veszélyeztetés. Az ellenőrzések kapcsán kötelezés, bírság kiszabása további 138 esetben, büntetőeljárás kezdeményezése pedig négy esetben várható.

A legtöbb, ötvenöt ellenőrzést az idén eddig Pest megyében végezték, de több mint harminc ellenőrzés volt Baranya, illetve Hajdú-Bihar megyében is.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza