Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fejhallgatók tesztje

Munkatársunktól, 2009. október 14. - szerda 10:28
Címkék: teszt, műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Kosár magazin októberi számában tizenkét fejhallgató - hét vezetékes és öt vezeték nélküli - tesztjének eredményeit adja közre. A legapróbb részletekre is kiterjedő nemzetközi vizsgálat nem csak a hangzásminőséget vagy a kényelmi szempontokat ellenőrizte. Olyan kérdésekre is kiterjedt például az értékelés, hogy férfi vagy nő kívánja-e használni a fejhallgatót, illetve, hogy a klasszikus vagy az elektronikus zene kedvelőinek ajánlható-e inkább az adott eszköz.Forrás: photos.com
Kell egy jó füles

A vizsgált fejhallgatók csoportosításának legfontosabb szempontja az adatátvitel módja a hangjel forrása és a hangleadó között. A vezetékes és vezeték nélküli készülékek elvileg ugyanazt a célt szolgálják, használatuk módja, a technikai adottságok és követelmények azonban annyira különbözőek, hogy indokolt a két csoportot külön-külön összehasonlítani.

A hazai piacon a Hi-Fi fejhallgatók ára meglehetősen széles skálán mozog. Az ismert műszaki áruházakban a két szélső érték közötti arány mintegy százszoros: 2.500 és 250.000 forint között kapható. A nemzetközi tesztben vizsgált készülékek és az eredmények megítéléséhez tehát tudni kell, hogy azok egyfajta tisztes középkategóriás termékek, áruk 15 és 40 ezer forint között van.

Ez a kategória egyaránt érdemi elvárásokat támaszt a fejhallgatók kényelmével, használhatóságával és hangminőségével kapcsolatban. A teszt eredményei szerint a termékek minősége a vizsgált kategóriában nem különbözik lényegesen.

Vezetékes fejhallgatóknál a pontszámok 3,8 (jó) és 2,8 (közepes), a vezeték nélkülieknél 3,7 (jó) és 2,8 (közepes) között mozogtak a 0,5-től 5,5-ig terjedő skálán. Érdekesség, hogy a tizenkét főt számláló mezőny legdrágább fejhallgatója csak a középmezőny elején volt megtalálható, az egyik legolcsóbb, akár 13.600 forintért beszerezhető társa viszont holtversenyben második lett.

További információk a Kosár magazinban!
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés