Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fejhallgatók tesztje

Munkatársunktól, 2009. október 14. - szerda 10:28
Címkék: teszt, műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Kosár magazin októberi számában tizenkét fejhallgató - hét vezetékes és öt vezeték nélküli - tesztjének eredményeit adja közre. A legapróbb részletekre is kiterjedő nemzetközi vizsgálat nem csak a hangzásminőséget vagy a kényelmi szempontokat ellenőrizte. Olyan kérdésekre is kiterjedt például az értékelés, hogy férfi vagy nő kívánja-e használni a fejhallgatót, illetve, hogy a klasszikus vagy az elektronikus zene kedvelőinek ajánlható-e inkább az adott eszköz.Forrás: photos.com
Kell egy jó füles

A vizsgált fejhallgatók csoportosításának legfontosabb szempontja az adatátvitel módja a hangjel forrása és a hangleadó között. A vezetékes és vezeték nélküli készülékek elvileg ugyanazt a célt szolgálják, használatuk módja, a technikai adottságok és követelmények azonban annyira különbözőek, hogy indokolt a két csoportot külön-külön összehasonlítani.

A hazai piacon a Hi-Fi fejhallgatók ára meglehetősen széles skálán mozog. Az ismert műszaki áruházakban a két szélső érték közötti arány mintegy százszoros: 2.500 és 250.000 forint között kapható. A nemzetközi tesztben vizsgált készülékek és az eredmények megítéléséhez tehát tudni kell, hogy azok egyfajta tisztes középkategóriás termékek, áruk 15 és 40 ezer forint között van.

Ez a kategória egyaránt érdemi elvárásokat támaszt a fejhallgatók kényelmével, használhatóságával és hangminőségével kapcsolatban. A teszt eredményei szerint a termékek minősége a vizsgált kategóriában nem különbözik lényegesen.

Vezetékes fejhallgatóknál a pontszámok 3,8 (jó) és 2,8 (közepes), a vezeték nélkülieknél 3,7 (jó) és 2,8 (közepes) között mozogtak a 0,5-től 5,5-ig terjedő skálán. Érdekesség, hogy a tizenkét főt számláló mezőny legdrágább fejhallgatója csak a középmezőny elején volt megtalálható, az egyik legolcsóbb, akár 13.600 forintért beszerezhető társa viszont holtversenyben második lett.

További információk a Kosár magazinban!
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza