Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb illegális pálinkafőzdék buktak le

Munkatársunktól, 2009. október 08. - csütörtök 16:39
Címkék: alkohol, ellenőrzés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem hárommillió forint értékben foglaltak le pálinkát és két pálinkafőző berendezést a pénzügyőrök Bács-Kiskun megyében - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.A VPOP Központi Járőrszolgálata Parancsnokságának munkatársai a napokban összehangolt ellenőrzéssorozatot hajtottak végre a megyében - írta közleményében Sipos Jenő. Tázlár körzetében két helyen is tiltott pálinkafőzdére bukkantak. Az egyik helyszínen a főzőberendezés mellett tíz liter, míg a másik "ipari méretű" főzdénél, több, földbe ásott tartályban csaknem ezerkétszáz liter alkoholt találtak a pénzügyőrök.

MTI
Sipos Jenő

A szesz mellett ott is előkerült az ingatlan területén gondosan elásott pálinkafőző berendezés. A vám- és pénzügyőrség lefoglalta az alkoholtermékeket és a főzőberendezéseket, s két férfi ellen eljárást indított, visszaélés jövedékkel segítésének megalapozott gyanúja miatt.


Pálinkafőzés közben bukott le egy orgazda Vasban

Éppen pálinkát főzött az az orgazda, akihez házkutatásra érkeztek a vasvári rendőrök - közölte a rendőrség szerdán. Az illegális szeszfőzés miatt a vám-és pénzügyőrség folytatja majd tovább a vizsgálatot, de a házkutatás sem volt eredménytelen, hiszen az orgazdánál lakásbetörésből és pincefeltörésből származó tárgyakat találtak. Különböző típusú fúrógépeket, benzinmotoros fűkaszát, láncfűrészt és sarokcsiszoló gépet - tájékoztatott Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A házkutatás során lefoglaltak egy 22-es kaliberű kispuskát, hetvenhat darab hozzá tartozó lőszerrel. Egy másik gyanúsítottnál is tartottak házkutatást a vasvári rendőrök, a férfi lakásáról szintén az elmúlt hetekben Vasváron, Pácsonyban és Alsóújlakon elkövetett lakásbetörésből származó tárgyakat, főleg kisgépeket és szerszámokat találtak a nyomozók.

Az ügynek még nincs vége, hiszen reményeik szerint hamarosan a betörések tetteseit is elfogják - mondta Szalai Ferenc.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza