Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Razziáztak a pénzügyőrök

Munkatársunktól, 2009. október 08. - csütörtök 13:38
Címkék: ellenőrzés, kereskedő, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) ellenőrei múlt héten mintegy négyszáz elárusítóhelyet ellenőriztek, és csaknem minden negyedik esetben állapítottak meg jogsértést, amelyek után várhatóan 5,6 millió forint bírságot szabnak ki - közölte a VPOP csütörtökön.A pénzügyőrök múlt héten összesen négyszázegy ellenőrzést végeztek, ebből százharmincnégy esetben végeztek próbavásárlást. Az összes ellenőrzés közül kilencvennégy esetben - az esetek 23,44 százalékában - állapítottak meg jövedéki és egyéb jogsértést.

Forrás: photos.com
Az elárusítóhelyek gyakran sértették meg a jövedéki előírásokat, nem tettek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek, vagy nem tudták igazolni az áruk eredetét.

A törvénysértések után várhatóan összesen 5,6 millió forint bírságot szabnak majd ki, és három üzletet zárhatnak be.

A VPOP a közleményben kiemeli: az idegenforgalom és a szezonális kereskedelem szempontjából frekventált területeken működő kereskedelmi egységekben, a közterületeken, piacokon és az alkalmi rendezvények közvetlen közelében a vámhatóság 2007 nyara óta végez fokozott ellenőrzéseket, amelyeket - az akciósorozat eredményességére tekintettel - 2009-ben is tovább folytat.


Az egyes kereskedelmi egységek szigorúbb ellenőrzése főként civil ruhában - az adott elárusítóhely vendégköréhez igazodó öltözetben -, a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésének ellenőrzésére irányuló próbavásárlásokkal kezdődik, majd a készleten lévő jövedéki termékek származásának, eredetének, adózott voltának vizsgálatával folytatódik.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza