Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A megkötött szerződések tovább élnek a WABARD-nál

Munkatársunktól, 2009. október 01. - csütörtök 10:26
Címkék: biztosítás, fogyasztóvédelem, autó, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A PSZÁF Felügyeleti Tanácsa 2009. szeptember 25-i hatállyal a határozat visszavonásáig felfüggesztette a WABARD Biztosító Zrt. termék-értékesítési jogát, a határozat ugyanakkor nem befolyásolja a már megkötött szerződéseket, és ennek alapján a WABARD tevékenységét, szolgáltatásait sem - közölte a WABARD Biztosító.A közlemény emlékeztet: a határozat értelmében a WABARD szeptember 25-étől átmenetileg nem köthet új szerződéseket a gépjármű-biztosítás területén (casco, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, belföldi és nemzetközi árufuvarozói felelősségbiztosítás).

A határozat nem befolyásolja a már megkötött szerződéseket, és ennek alapján a biztosítótevékenységét, szolgáltatásait sem - mutat rá közleményében a WABARD. A biztosítótársaság szeptember 22-én egymilliárd forint tőkeemeléssel biztosította, hogy valamennyi kötelezettségét kockázatmentesen teljesíthesse.

Forrás: photos.com
A biztosító szolgáltatásait a jövőben is zavartalanul, korlátozás és fennakadás nélkül, teljes körűen biztosítja ügyfelei részére - áll a közleményben.

A WABARD a PSZÁF felfüggesztő határozatával nem ért egyet, mert aránytalanul túlzónak, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás utolsó átkötési időszakára időzítettnek, a biztosítási piacot károsan befolyásolónak, a piaci versenyt korlátozónak és torzítónak tartja. A biztosító független szakértők és jogászok bevonásával vizsgálja a kiadott és nyilvánosságra hozott határozatot, és ennek eredményétől teszi függővé, hogy a törvényes határidőn - harminc napon - belül a határozat egyes pontjai ellen él-e a törvényben biztosított bírósági eljárás kezdeményezésének jogával.

A WABARD közölte: a PSZÁF helyszíni ellenőrzésének befejezése és a jegyzőkönyv tervezetének megismerése után azonnal, már 2009 júliusában megkezdte a feltárt technikai és adminisztratív hiányosságok felszámolását, és a megadott határidő, azaz december 31-e előtt hiánytalanul befejezi.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza