Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Állatkerti kedvezmény italos dobozokért

Munkatársunktól, 2009. szeptember 30. - szerda 13:06
Címkék: díj, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A felnőttek kedvezményes árú jegyet, az első kétszáz gyermek pedig ingyen belépőt kap október 9. és 11. között, amennyiben fejenként legalább tíz üres üdítőitalos vagy tejes kartondobozt ad le a Fővárosi Állat- és Növénykertben.A Vidám Doboznapok elnevezésű akcióval az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), a budapesti állatkert és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az italos kartondobozok szelektív gyűjtését szeretnék népszerűsíteni. A hetvenöt százalékban papírt, tíz-húsz százalékban műanyagot, és nulla-öt százalékban alumíniumot tartalmazó kartondobozt szelektíven gyűjtve és bálázva elsősorban a papírgyártás területén használják fel.

MTI
Dobozokkal olcsóbb

A 2004 óta működő IKSZ, a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív gyűjtését és hasznosítását szorgalmazó közhasznú környezetvédelmi szervezet több lakossági szemléletformáló és felvilágosító kampányt, valamint hulladékgyűjtő akciót is szervez, amelyek révén a kezdeti százezerről négy-öt millióra nőtt azoknak a száma, akiknek lehetősége van a használt csomagolóanyag szelektív gyűjtésére - ma már közel hatszáz településen biztosított a szelektív hulladékgyűjtés. Az öt év alatt összegyűjtött és újrahasznosított kartondobozok révén annyi papírt takarítottak meg, amennyit közel 17 600 felnőtt fa kivágásával és feldolgozásával lehetett volna legyártani. Ezzel kétszáz hektár nagyságú erdő kivágását tudta megakadályozni az IKSZ.

Az elmúlt öt évben tizenkét százalékra növekedett a begyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozok aránya: a közel 1350 tonnányi doboz hosszanti oldalával egymás mellé helyezve lefedné a Föld egyenlítői oldalának felét.

Az IKSZ célja, hogy 2012-ig húsz százalékra növelje az italos kartondobozok begyűjtési és újrahasznosítási arányát Magyarországon. A stratégiai célkitűzések között szerepel az is, hogy elérjék: az összegyűjtött dobozok hasznosítása ne külföldön, hanem Magyarország határain belül valósuljon meg.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza