Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bezáratta a jegyző a Verseny utcai piacot

Munkatársunktól, 2009. szeptember 30. - szerda 11:18
Címkék: piac, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A VIII. kerület jegyzője elrendelte a Novák és Novák Kerekedőház Zrt. által működtetett Verseny utcai piac bezárását. A piac működése a minimális jogszabályi feltételeknek sem tett eleget. Az intézkedés a rendőrség és az ANTSZ jelzései, továbbá a jogszabályban előírt engedély hiánya miatt történt.Az intézkedés nem váratlan, első ízben 2008. március 4-én záratták be a piacot. A határozatot a másodfokon eljáró hatóság - annak törvényes indoka és ténybeli megalapozottsága folytán - helybenhagyta, mely ellen a piac működtetője keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz.

MTI
Egy korábbi ellenőrzés során lefoglalt fegyverek

A rendőrség és az ÁNTSZ azóta is több alkalommal jelezte a piacon lévő szabálytalanságokat. 2009. március 13-án a piacokra vonatkozóan új jogi szabályozás jelent meg, melynek értelmében a már működő piacoknak is a korábbi nyilvántartás ellenére engedélyeztetni kell a tevékenységüket. Ennek végső határideje 2009. július 12-én járt le. A Novák és Novák Kereskedőház Zrt. ilyen engedélyt nem kért. 2009. szeptember 9-én egy másik gazdasági társaság kért engedélyt, az eljárás folyamatban van, azonban engedély hiányában a piacot üzemeltetni nem lehet.

Jelenleg senki nem rendelkezik engedéllyel a piac működtetésére. Xantus Judit, Józsefváros jegyzőjének tájékoztatása szerint a hatósági ellenőrzések eredményei azt igazolják, hogy a piac működése a minimális jogszabályi feltételeknek sem tesz eleget. Ezért 2009.szeptember 14-én kelt jegyzői határozatával elrendelte a piac bezárását. Szeptember 25-én a hatóság munkatársai tájékoztatókat helyeztek el a piac területén arra az esetre, ha a piac működtetője a piac bezárásáról nem tájékoztatta volna a bérlőit és a kereskedőket. "Sajnálatos, hogy a piac jogszerű működésével kapcsolatos problémák a piaci árusokhoz nem, vagy tévesen jutottak el." A határozat felfüggesztése a jegyző szerint ezért nem indokolt.

Forrás: OS
 
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Nagy János, 2013. május 20. - hétfő 09:37

Ti szemetek ez volt a kedvenc piacom és azt a rengeteg jó kést is. Elvittétek onanna rohaddjatok ki ti ....ci .

J.A.E., 2009. október 26. - hétfő 14:34

Életemben kétszer próbáltam eljutni a Józsefvárosi - másik - Piacra. Soha nem jutottam be, mert mindig épp akkor razziázott a VPOP, a Rendőrség, az APEH, az NFH, az ÁNTSZ... Most meg bezárják a Verseny utcait. Amúgy egy mondat megütötte a fülemet: \"a minimális jogszabályi feltételeknek sem tesz eleget\". 1. Mikor tett eleget valaha a Józsefvárosi és a Verseny utcai Piac a minimális jogszabályi feltételeknek? 2. Erre most jöttek rá? 3. Segítséggel vagy maguktól?

sapphire, 2009. október 25. - vasárnap 17:38

Xantus Judit a kőbányai úti piacot miért nem záratja be??? Netán tart a Kínai alvilágtól???

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza