Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

2016-ig eltűnnek a hagyományos izzólámpák

Munkatársunktól, 2009. szeptember 29. - kedd 12:44
Címkék: műszaki cikk, törvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Unió háztartásaiban a következő évtized közepére - azaz 2016-ig - eltűnnek a hagyományos izzólámpák, helyüket az úgynevezett alternatív fényforrások, például a kompakt fénycsövek veszik át - hangzott el az Osram és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) Világítástechnikai Társaságának sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.Bittera Miklós, az Osram magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója közölte: a cserével az unió évente mintegy negyven terrawatt/óra energiát takarítana meg évente. Ez tizenegymillió háztartás éves fogyasztásának felel meg. Emellett tizenötmillió tonnával kevesebb széndioxid kerülne a levegőbe.

MTI
Hagyományos égőket csomagolnak a GE Hungary nagykanizsai gyárában

Jelenleg az unióban - és Magyarországon is - még a háztartások nyolcvan százalékában használnak hagyományos izzólámpát. A háztartásokban a hagyományos izzók cseréje szeptember elsején kezdődött meg az EU-ban.

A kompakt fénycsövek Bittera Miklós szerint nyolcvan százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzólámpák, élettartamuk ugyanakkor tizenötszször hosszabb. Környezeti terhelésük ugyancsak kedvezőbb, azaz négyötödével kisebb, mint hagyományos elektromos világító eszközöké. Nagy János, a MEE Világítástechnikai Társaságának elnöke arról beszélt, hogy már léteznek a hagyományos izzólámpához hasonló, úgynevezett meleg fényt adó alternatív fényforrások is.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Zordon, 2009. november 12. - csütörtök 13:10

Minap vásároltam 2 darab OSRAM kompakt fénycsövet az egyik vidéki Praktiker áruházban! A polccimkén az ár mellet 10 év garancia is fel volt tüntetve, de erről semmilyen írásos bizonyítékot nem voltak hajlandók adni az üzletben! De még a csomagoláson sem volt feltüntetve a hosszú garanciális idő! Ha meghibásodik a fénycső mondjuk a vásárlástól számított 9-ik évben, hogyan fogom bizonyítani az állításomat???

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza