Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kelendőek az árverezésre váró lakások

Munkatársunktól, 2009. szeptember 28. - hétfő 12:44
Címkék: ingatlan, vásárlás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az árverezésre váró ingatlanok iránt érdeklődtek a legtöbben az idei lakásvásáron. A fizetésképtelenné vált hitelesek otthonait a piaci ár hatvan-nyolcvan százalékáért kínálják. Szakértők szerint a válság ellenére egyelőre nem csökkentek az ingatlanárak, viszont többen vesznek készpénzért ingatlant.Új építésű társasházi lakásokat kínál a száznegyvenhárom kiállító többsége az őszi lakáspiacon. A csökkenő kereslet miatt sokan akciókkal várják a vevőket. Egyes agglomerációban található telkeket például tíz százalékkal kevesebbért kínálnak. "Nálunk a legkeresettebb lakás a harminckét négyzetméteres garzon, 8 millió 490 ezer forintért adjuk, ez a piacon - én úgy gondolom - egy nagyon alacsony ár" - mondta el Sárkány Adrienn értékesítési vezető.

MTI
Száznegyvenöt cég mutatkozott be a 15. lakásvásáron

Ingatlanszakértők szerint a hitelszigorítások miatt a fővárosi téglalakások olcsóbbak lettek az elmúlt hónapokban, a családi házak ára azonban nőtt. A Lakásvásár Média elnöke bizakodó. Azt mondja, a jelenleg mélyponton lévő lakáspiacon októbertől már várható némi változás, amikor újraindul a forinthitelekhez adott állami támogatás, januártól pedig csökken a használt lakások illetéke.

"Vidéken a használt lakások - elsősorban a panellakások - ára stagnál, Budapesten inkább csökkenő tendenciát mutat a panellakás ára, mert a fenntartási költségek elég magasak. A téglaépítésű házaknál viszonylag stagnálnak az árak, de hosszú távon itt is csökkenés tapasztalható majd" - fejtette ki Borsi István ügyvezető.

Egy standnál másfél nap alatt kétszázan érdeklődtek a fizetésképtelenné vált lakáshiteladósok otthonai iránt. A kezdő kikiáltási ár a piaci érték hatvan-nyolcvan százaléka. Ujvári Ferenc értékesítési vezető elmondta: az előző évekhez képest több száz olyan ingatlan jelent meg, amiket a bankok megbízásából kell értékesíteni. Az építőipar azonban még nincs túl a nehezén. Az Ecostat és a Gazdaságkutató intézet is a beruházások hét-nyolc százalékos visszaesésére számít idén.

Forrás: hírtv
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza