Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF bírság magánnyugdíjpénztáraknak

Munkatársunktól, 2009. szeptember 25. - péntek 15:19
Címkék: fogyasztóvédelem, bank
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen 12,6 millió forintos bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tizenhat magyarországi magánnyugdíjpénztárra.Az Évgyűrűk, a Premium, az Allianz Hungária, az AEGON, az MKB, az AXA, az Életút, az Erste, a Honvéd, a Budapest, a Dimenzió, a Quaestor, az Aranykor, a VIT és az ING kétszázezer és másfélmillió forinti közötti büntetést kapott.

A felügyelet azért büntetett, mert a pénztárak késedelmesen dolgozták fel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivataltól (APEH) megkapott tagdíj-bevallási és befizetési adatokat, valamint azért, mert több pénztár hibásan, késve vagy egyáltalán nem küldte meg adatait a Felügyelet által működtetett Pénztárak Központi Nyilvántartása (PKN) részére.

A legnagyobb - összesen hárommillió forintos - büntetést az AEGON kapta, mivel a felügyelet mindkét kategóriában mulasztást állapított meg a cégnél. A felügyelet másfélmillió forintra büntette az Allianz Hungária Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárat, ugyanennyi bírságot kapott az ING is.

A PSZÁF közleményében rámutat: a szankcióval sújtott magánnyugdíjpénztáraknál - noha az APEH-től 2009. április másodikán, illetve azt követően havonta folyamatosan megkapták a tagokra vonatkozó bevallási adatokat - 2009. június 30-ig egyáltalán nem könyvelték le a tagok egyéni számláira azok tagdíjait. Ez sértheti a pénztártagok érdekét, hiszen az APEH-től átutalt tagdíjak lekönyvelésükig a pénztári közös függő számlán maradnak, és nem kerülnek át - a magánnyugdíjpénztári választható portfóliós rendszer miatt időközben esetleg a függő számlától eltérő hozamokat elérő - egyéni számlákra - áll a közleményben.

A PKN részére történő adatszolgáltatási kötelezettség kapcsán a PSZÁF megállapította, hogy egyes pénztárak annak ellenére sem szüntették meg a központi és pénztári nyilvántartás közötti eltéréseket, hogy erre a felügyelet már határozatban kötelezte őket. Az érintett pénztáraknak a bírságot a határozat kézhezvételétől számított harminc napon belül kell befizetniük.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés