Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF bírság magánnyugdíjpénztáraknak

Munkatársunktól, 2009. szeptember 25. - péntek 15:19
Címkék: fogyasztóvédelem, bank
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen 12,6 millió forintos bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tizenhat magyarországi magánnyugdíjpénztárra.Az Évgyűrűk, a Premium, az Allianz Hungária, az AEGON, az MKB, az AXA, az Életút, az Erste, a Honvéd, a Budapest, a Dimenzió, a Quaestor, az Aranykor, a VIT és az ING kétszázezer és másfélmillió forinti közötti büntetést kapott.

A felügyelet azért büntetett, mert a pénztárak késedelmesen dolgozták fel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivataltól (APEH) megkapott tagdíj-bevallási és befizetési adatokat, valamint azért, mert több pénztár hibásan, késve vagy egyáltalán nem küldte meg adatait a Felügyelet által működtetett Pénztárak Központi Nyilvántartása (PKN) részére.

A legnagyobb - összesen hárommillió forintos - büntetést az AEGON kapta, mivel a felügyelet mindkét kategóriában mulasztást állapított meg a cégnél. A felügyelet másfélmillió forintra büntette az Allianz Hungária Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárat, ugyanennyi bírságot kapott az ING is.

A PSZÁF közleményében rámutat: a szankcióval sújtott magánnyugdíjpénztáraknál - noha az APEH-től 2009. április másodikán, illetve azt követően havonta folyamatosan megkapták a tagokra vonatkozó bevallási adatokat - 2009. június 30-ig egyáltalán nem könyvelték le a tagok egyéni számláira azok tagdíjait. Ez sértheti a pénztártagok érdekét, hiszen az APEH-től átutalt tagdíjak lekönyvelésükig a pénztári közös függő számlán maradnak, és nem kerülnek át - a magánnyugdíjpénztári választható portfóliós rendszer miatt időközben esetleg a függő számlától eltérő hozamokat elérő - egyéni számlákra - áll a közleményben.

A PKN részére történő adatszolgáltatási kötelezettség kapcsán a PSZÁF megállapította, hogy egyes pénztárak annak ellenére sem szüntették meg a központi és pénztári nyilvántartás közötti eltéréseket, hogy erre a felügyelet már határozatban kötelezte őket. Az érintett pénztáraknak a bírságot a határozat kézhezvételétől számított harminc napon belül kell befizetniük.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza