Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelem: javult a vállalkozói morál a Balatonnál

Munkatársunktól, 2009. szeptember 25. - péntek 15:54
Címkék: fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Javult a vállalkozói morál a Balatonnál az idén, a fogyasztói jogok magasabb szinten érvényesültek, mint az elmúlt években - derült ki a tó környéki régiók fogyasztóvédelmi hatóságainak beszámolóiból csütörtökön Szigligeten, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság ülésén.Az idei ellenőrzések során kevesebb számú és kisebb összegű bírságolásokat kellett a hatóságnak kiszabnia, és több helyszínen először esett 50 százalék alá az ellenőrzések számához viszonyított bírságoltak aránya. Az ellenőrzések legnegatívabb tapasztalata, hogy sok túl sok helyen szolgálják ki a fiatalkorúakat alkohollal és cigarettával, ami felvetette az erre vonatkozó szankciók szigorításának, illetve a fiatalkorúnak alkoholt vásároló nagykorú felelősségre vonásának igényét.A fogyasztóvédelmi ellenőrök szóvá tették az italok kimérésénél köztelező, csurig töltendő mérőedények használatának életszerűtlenségét is, indítványozva, hogy változtasson ezen a Mérésügyi Hivatal. Halas Ernőné, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH) Dél-dunántúli Regionális Felügyelőségének igazgatója arról számolt be, hogy volt vállalkozó, aki a felügyelőjük kezébe adta a mérőeszközt, hogy ő próbáljon meg vele szabályosan kitölteni italt, de neki sem sikerült.

A szezonnal kapcsolatban Halas Ernőné kijelentette, pozitív tapasztalatokkal zártak. Egyre több vendéglős vallja azt, hogy a Balaton a vendégeké, amit már a fogyasztóvédői szemmel is teljesülni látszik. Régebben ötven százalék feletti, az idén már csak huszonkilenc százalékos volt a szankcionálási arány. Ezen belül szomorú eredmény, hogy a fiatalkorúak alkohollal, cigarettával való kiszolgálásának ellenőrzésekor a Balaton déli partjánál hetvenhárom százalékban találtak szabálytalanságot.

Somogyi István, a NFH közép-dunántúli Regionális felügyelőségének igazgatója arról számolt be, hogy az idei idegenforgalmi főszezonban folytatódott a korábbi években tapasztalat javulás: az ellenőrzések kevesebb és kisebb súlyú hibákat tártak fel, ezek is főként figyelmetlenségből és nem a fogyasztó tudatos megkárosításnak szándékából fakadtak. Hangsúlyozta, a jó eredményekhez az is hozzájárult, hogy a társhatóságokkal, a helyi önkormányzatokkal és a szakmai érdekképviseletekkel példás együttműködést sikerült kialakítaniuk. Simon István, az NFH nyugat-dunántúli Regionális felügyelőség szakembere megerősítve a többi Balatonnal határos régió tapasztalatát, elmondta, hogy a Balaton nyugati részén is kevesebb volt a szabálytalanság idén, főleg a súlyos szabálytalanságok száma csökkent.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza