Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Áramszünet: nagyobb szigor a szolgáltatókkal szemben

Munkatársunktól, 2009. szeptember 22. - kedd 10:33
Címkék: szolgáltató, áram, díj, jog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az áramszolgáltatásban a szélsőséges időjárás hatásának kezelésére készült tervezet szerint a szolgáltatóknak korlátot szabnak a helyreállítás idejére, és a korábbinál nagyobb részletességgel rendelkeznek a kötbér fizetéséről - foglalható össze a Magyar Energia Hivatal (MEH) tervezetéből, ami a hivatal honlapján olvasható.A garantált szolgáltatások jelenleg érvényes szabályozásának felülvizsgálatát az elmúlt évek tapasztalatai, különösen a 2009. január 27. és február 2. közötti üzemzavarok, tették indokolttá. Az érvényben lévő szabályok a feltehetően a klímaváltozás miatt bekövetkező üzemzavarok következtében megszaporodott kötbérfizetés alóli felmentési kérelmek miatt is változtatásra szorulnak - olvasható a tervezetben, amihez a hivatal várja a piaci szereplők észrevételeit.


Gyorsabb helyreállítást vár el a hivatal

A hivatal öt kategóriába sorolta a szélsőséges időjárás meghatározását. A legenyhébb besorolású üzemzavar esetén az áramszolgáltatónak huszonnégy órán belül helyre kell állítania a szolgáltatást. Az idő túllépése esetén a fogyasztó kötbérre jogosult, és minden további eltelt tizenkét óra után a szolgáltatónak ismét kötbért kell fizetnie. Lakossági fogyasztó esetén ötezer forint, egyéb felhasználó esetében pedig tízezer, illetve harmincezer forint. A kötbér kifizetése 2011-től automatikus lesz, addig pedig a felhasználónak kell bejelentenie az igényét.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Légrádyné, 2009. szeptember 22. - kedd 13:11

Az áramszolgáltatók külön kasztot képviselnek a szolgáltatók táborában. Nincs még egy olyan érthetetlen, zagyva számla, mint az ÉMÁSZ-é. Rettenetes, szerintem senki nem érti (közvélemény kutatást tartottam), szerintem már az sem értené aki kitalálta. Mindent belerakott az árkalkulátor, még azt is hanyas a lábmérete, hányszor látogatja a mellékhelyiséget, hány fok van odakinn, stb. stb. még sorolhatnám. Borzalom !!! Ez is csak itt kishazánkban történhet meg.

nbacsi, 2009. szeptember 22. - kedd 13:04

Ez még mindig kevés és lágy. A szolgáltató még mindig tud majd packázni a fogyasztóval. Erősebb szankciók kellenének a szolgáltatókkal szemben.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza