Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Coop Rally, immár negyedszer

2009. szeptember 16. - szerda 18:18
Címkék: szupermarket, sport, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A minőségi magyar termékeket népszerűsítő, Coop Rally idén negyedszer, szeptember 17-én, Szegedről indul útjára. A sajtótájékoztató után Murányi Lászlót a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük a részletekről.Hazai tulajdonú üzletláncként büszkék vagyunk népszerűsítő törekvésünkre - méltatta már hagyománnyá vált kezdeményezést Csepeli Lajos a Co-op Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke, versenyt beharangozó sajtótájékoztatóján. "Az üzleti kapcsolatokat - amellett, hogy kölcsönös üzleti érdekek hozzák össze - emberi kapcsolatok is építik." Az elnök szerint a Rally fontos szakmai üzenete a helyi élelmiszergyártók és -feldolgozók összefogása, a magyar élelmiszeripar fejlesztésére. "A hazai foglalkoztatás és vásárlóerő alakulása nem közömbös számunkra, ezért odafigyelünk a versenyképes, minőségi hazai termékek védelmére."

Fogyasztók
Csepeli Lajos

Nem volt könnyű kiválasztani a verseny állomásait, hiszen rengeteg cég jelentkezett. Végül azt a nyolc helyszínt jelölték ki, amelyek képviselői a hazai élelmiszeripar legmeghatározóbb szereplői. Az idei versenyen közel nyolcvan autó indul, főként napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok és médiatámogatóik részvételével. A nyolcvan csapat a kiskereskedelem tizenöt, az élelmiszeripar húsz-huszonöt százalékát fedi le és nagyjából hetvenezer munkavállalót képvisel. A verseny szakmai irányítója Ferjáncz Attila, európai hírű raliversenyző.

A Coop Rally a száznegyven éves évfordulóját ünneplő Pick Szeged Zrt. szalámiérlelő tornyától startol holnap, szeptember 17-én. Szeged utáni állomásuk a kecskeméti Alföld Pro-Coop Zrt. lesz, a Coop csoport regionális nagykereskedelmi központja. Onnan Szentkirályra folytatja útját a konvoj, érintve az ott működő Szentkirályi Ásványvíz Kft. üzemét.
MTI
A Coop Rally állomásai

A negyedik állomás Debrecen, ahol a "Pöttyöst" is gyártó FrieslandCampina Hungária Zrt. tejipari üzeme és a debreceni Coop szupermarket lesz a vendéglátó. Másnap, 18-án a tokaji bor hagyományait ápoló Tokaj Kereskedőház Zrt. lesz az első házigazda Tolcsván. A Rally hetedik állomása a hazai édesipar egyik bölcsője, Szerencs lesz. A Szerencsi Bonbon Kft. után a következő vendéglátó az ongai Unió Coop Zrt., amely hatvanegy településen működteti élelmiszerboltjait. Miskolc a futam kilencedik állomása, itt a hűtőipari termékei miatt meghatározó "Mirsa" Zrt. és a Miskolci Likőrgyár Prekop pálinkafőzdéje a két házigazda. Utolsó versenyhelyszínként a Coop törzsvásárlói rendszerének zászlóshajója, a Co-op Star Zrt. látja vendégül a résztvevőket Recsken, akik a nap végeztével Galyatetőn pihenik majd ki a verseny fáradalmait. - fejezte be a program ismertetését Csepeli.

coop
Sirman Ferenc beszél a sajtótájékoztatón

Legfontosabb fogyasztónk a belföldi fogyasztó! A hazai vásárlóknak meg kell érteniük, miért jó nekik, ha magyar terméket vesznek. Ezek megvásárlása a magyar munkahelyek megtartását és a belföldi piac bővítését segíti - hangsúlyozta a ralin versenyzőként is részt vevő Sirman Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára. A minisztérium működésének legfontosabb célja a magyar agrárium képviselőinek piachoz juttatása - folytatta Sirman. "A magyar termékek bemutatásában a Coop kiemelt partner. Szinte minden településen van egy Coop üzlet, biztosítva a vidéken élők jó minőségű magyar termékekhez jutását."

Coop
Murányi László

Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója az üzletlánc gazdasági hátteréről és eredményeiről beszélt. "A gazdaság minden szektorát, így a kiskereskedelmet is érintő válság ellenére a Coop stabilan meg tudott maradni pozícióiban a hazai piacon." A vezérigazgató az év egyik legnagyobb sikereként a Héliker Zrt. integrációját könyvelte el. Ennek eredményeképpen az üzlethálózat több mint ötven új Coop bolttal bővült. A teljes mértékben magyar vállalkozókra épülő, saját márkás termékcsalád tagjainak száma már a hétszázat is meghaladja. Idén tíz új boltot adtak át, tervben van számos további üzlet megnyitása is. A Coop négy éve működő, egységes informatikai rendszerének ötszázadik tagja is az idén nyitott meg. Ez a rendszer óriási előnyt, megtakarítást és gyorsaságot hoz munkafolyamatainkban - fejtette ki Murányi. A törzsvásárlói program is jól halad - folytatta az igazgató -, törzsvásárlóink száma mostanra elérte a háromszázezret.

Murányi elmondta, hogy a magyar termékek hazai megítélése, a vásárlásokat tekintve az első, 2006-ban rendezett Coop Rally óta javult. Piackutatások mérik, hogy a fogyasztók mennyire preferálják a magyar termékeket. Az eredmények alapján elmondható, hogy évről-évre több az olyan fogyasztó, aki fontosnak tartja a hazai termékek vásárlását. Ebben nyilván nem csak a Coop Rally-nak van része, de a szervezők bíznak abban, hogy a fejlődés nekik is köszönhető.

Fogyasztók

A rendezvény résztvevőinek száma évről-évre bővül. Idén már nyolcvan cég indul a Rally-n. A vezérigazgató elmondta, hogy akár száznál több egység is startolhat, problémát csak a szálloda- és vendéglátó kapacitás korlátai jelentenek, főleg Kelet-Magyarországon.

A Coop-nak a Rallyn kívül más kezdeményezései is vannak a minőségi magyar termékek népszerűsítésére. Ilyen a már említett, saját márkás program, és a versennyel egy időben futó "magyar termék akció" is. Ezen a héten, főleg a Coop Rally állomáshelyeinek készítményeiből kínálnak kedvezményesen negyven terméket,külön akciós kiadványban. A magyar termék koncepción belül nemrég indult el a magyar termelőknek kedvező "jó nekem" kategória, ami kiemelten kezeli az egészséges táplálkozásra alkalmas árukat.

 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Coop weboldal

Kommentek

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés