Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Versenyhatósági vizsgálat indult német távhőszolgáltatók ellen

Munkatársunktól, 2009. szeptember 15. - kedd 10:58
Címkék: szolgáltató, ellenőrzés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vizsgálatot indít a távhőszolgáltatók ellen a német versenyhatóság (Bundeskartellamt). A gyanú szerint a cégek túlságosan magas díjat szednek, árképzésük pedig szinte átláthatatlan.A több mint ötven éve működő hatóság most először kezd vizsgálatot távhőszolgáltatók ellen. Nem egyes vállalatok tevékenységét tanulmányozzák, hanem átvilágítják az egész ágazatot. Összesen ötszázharminc társaságnak küldik meg kérdéseiket.

Forrás: photos.com
Kisebb, helyi szolgáltatók mellett a legnagyobb energetikai cégek - mint az E.ON, az RWE és a Vattenfall - is megkapják a versenyhatóság terjedelmes kérdőívét, amelyet október végéig kell visszaküldeni.

"Első lépésben azt vizsgáljuk, hogy mely társaságok szednek kirívóan magas díjat a fűtésért, és melyek kínálják a legkedvezőbb áron a szolgáltatást" - nyilatkozott a versenyhivatal egy szóvivője.

"Bizonyos jelek arra utalnak", hogy a távfűtés indokolatlanul drága Németországban. További probléma, hogy a távhőszolgáltatók "árképzési gyakorlata igen kevéssé átlátható", a többi energiaszolgáltatóhoz képest.

Az átfogó vizsgálatot egyedi versenyjogi eljárások követhetik, amennyiben beigazolódik a hatóság gyanúja.

Az elemzés első eredményei 2010 elejére várhatók, áll a Hamburger Abendblatt című lap online kiadásában kedden megjelent beszámolóban.

Német földön nagyjából ötmillió háztartást fűtenek távhővel, amely így tizenhárom százalékos részesedéssel a harmadik leggyakoribb fűtési megoldás a földgáz (negyvennyolc százalék) és a fűtőolaj (harminc százalék) után a 82 millió lakosú országban.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza