Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lyoness - vásárlásunk gazdaságos módja (x)

2009. szeptember 09. - szerda 16:33
Címkék: vásárlás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A válság mindenkit kiadásainak visszafogására sarkall. Az olcsóbb vásárlás eszköze lehet, ha egy vásárlóközösség tagjaként szerezzük be a számunkra szükséges termékeket. A Lyoness-vásárlóközösség olyan, Ausztriából kiindult rendszer, amely tagjait tudatos vásárlásuk révén segíti a takarékoskodásban.Hat évvel ezelőtt egy osztrák férfi komoly összeget költött el egy bécsi boltban. Arra gondolt, ha már ennyit fizetett, igazán járhatna neki egy kis kedvezmény. Rá is kérdezett, de az eladó hajthatatlan volt. Emberünk így dolgavégezetlenül távozott, ám nem hagyta nyugodni a gondolat: miképpen szerezhetne vásárlóként komolyabb kedvezményt? Végül arra jutott, hogy ha elegendő vevőt fog össze, úgy egységes csapatként vásárolva, komoly tárgyalófélként léphetnek fel a kereskedőkkel szemben. Törzsvásárlói közösségként ugyanis már akkora vásárlóerőt képviselnek, hogy megéri majd kedvezményekkel becsalogatni őket az üzletekbe.


"Pénzvisszatérítés minden vásárlás után"

Hubert Freidl meggyőzte a szemfülesebb kereskedőket, hogy kifizetődő az egyre bővülő csapat kegyeit keresniük, hiszen ha számukra kedvezményesen adják termékeiket, sokan csak ott, náluk költik majd el a pénzüket. A kedvezmények miatt idővel ráadásul jelentős megtakarításaik lesznek, amit nyilván szintén ugyanabban az üzletben hagynak majd…

A rendszer lényege a következő: a tagok minden, a Lyoness rendszerén át eszközölt vásárlás után készpénzvisszatérítést kapnak saját bankszámlájukra.

Forrás: photos.com
A visszatérítést országtól függetlenül, bármelyik Lyoness termékpartnernél igénybe lehet venni. A kedvezmény az egyébként kedvezményes árukra is vonatkozik, költségek, kötelezettségek és időhatár nélkül. Ha valaki nem kíván élni a lehetőséggel, írásban bármikor lemondhatja. A tagoknak, ha élni akarnak az előnyökkel, mindössze annyi dolguk van, hogy például az öt nagy barkácsáruház közül a Lyoness által javasoltak valamelyikében vásárolnak - ennyiben tudatos vásárlóként kell cselekedniük.

A Cashback Kártya, a bankkártyákhoz hasonló módon, két év után érvényességét veszti. Ha az ügyfél használja a rendszert, az érvényesítés két év után ingyenes. Amennyiben a két év alatt egyáltalán nem használták a rendszert, a kártya újra érvényesítése tíz euróba kerül, aktuális árfolyamon számolva.


Nemzetközi sikerek

A Lyoness Holding Europe AG 2003. július 2-án alakult. Jelenleg tizenkét országban, tizenötezer termékpartnernél biztosít pénzvisszatérítést, hatszázezernél is több törzsvásárlója számára, azok minden vásárlása után. A cég a teljes kereskedelmi palettát átfogja, minden ágazatban (élelmiszer, ruházkodás, lakberendezés, építőipar, műszaki cikkek, üzemanyag, szolgáltatások) vannak termékpartnerei. Teljes egészében önellátóak - a rendszer üzemeltetése során felmerülő problémákat saját fejlesztések révén oldják meg, legyen az webes design, vagy éppen a kártyás vásárlást támogató informatikai rendszer. A vállalat vezetőinek nyilatkozata szerint politikailag és pénzügyileg egyaránt független.

A Lyoness Holding Europe AG-t 2003. július másodikán alapította a rendszer kitalálója, Hubert Freidl, a holding vezérigazgatója, és Erwin Josef Hüsler, a holding elnöke. A Lyoness Holding Europe AG. és a Lyoness Hungary Kft. hivatalosan bejegyzett cég. A LYONESS Holding Europe AG székhelye Svájcban található: CH-9470, Buchs, Bahnhofstrasse 12. szám alatt. Magyarországi leányvállalatának székhelye: Budapest (H-1143.), Ilka u. 31.


Korrekt ügymenet - aktív tulajdonosi kör

2007-ben - a hazai Multi Level Marketing (MLM)-szerű hálózati rendszerek közül máig egyetlenként - a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) auditálta a céget, és hatósági szerződést kötöttek a Lyoness Holding Europe AG-val. Miután a szakhatóság teljes körűen ellenőrizte a nemzetközi vállalatot, annak működését megfelelőnek találta. Az általuk előírt néhány módosítást a cég azonnal megvalósította: panaszkezelési szabályzatot hozott létre, illetve elkülönített számlán kezelik az ügyfélpénzeket is. A PSZÁF folyamatosan ellenőrzi az előírások, valamint szerződésben foglaltak betartását, így a Lyoness törvényes működése megkérdőjelezhetetlen.


Hazai mérleg

Magyarország ügyfélszám és forgalom tekintetében egyaránt a Lyoness Holding legsikeresebben működő országa. Hazai vásárlói közösségük jelenleg több mint kétszázezer tagot számlál. A Lyoness Hungary Kft. tavalyi adózott eredménye a társaság számviteli kimutatásai alapján tizenötmillió forint, üzleti tevékenységük eredménye huszonegy millió forint, a belföldi értékesítés nettó árbevétele pedig 426 millió volt. A Lyoness ügyfelei tavaly több mint kétmilliárd forintos vásárlási forgalmat bonyolítottak le partnereiknél.

Forrás: photos.com
A nemzetközi vásárlóközösség minden harmadik ügyfele magyar, honfitársaink részesedése a teljes forgalomból pedig ennél is nagyobb arányú. A legtöbb Lyoness kártyaelfogadó-hely (jelenleg kétezerötszáz), Magyarországon található, és először nálunk sikerült multinacionális cégnél megvalósítani a Cashback Kártya elfogadását is: a Praktiker Barkácsáruházban és az Auchan hipermarket üzleteiben. A tizenötezer nemzetközi termékpartner több mint negyede Magyarországon található, ráadásul több nemzetközi multinacionális cég szavazott bizalmat a Lyoness-nek itthon. Ilyen termékpartnerük az Auchan és Praktiker mellett az OMV, a Kika, a Hervis, a Skála, a Reál Élelmiszer üzletlánc, a Lukoil, a Hunguest Hotels szállodalánc, a 6x6 Taxi, a Baumax, a Libri könyvesbolt-hálózat, az Office Depot, de áram- és gázszolgáltató is a vásárlói közösség rendelkezésére áll.

A Lyoness ügyfelei minden kártyás vásárlásuk egytized százalékával a Lyoness Gyermek és Család Alapítványt támogatják. Adományaik egyik fele nemzetközi, másik fele hazai projektek lebonyolítására fordítódik. Ennek révén támogatják idén Böjte Csaba testvér ezernyolcszáz árvájának képzését is, hiszen az alapítvány mottója: "Képzés az életben maradásét"

Ha szeretnénk, hogy egy bizonyos üzlet Lyoness tag legyen, a termékpartneri osztály munkatársai jelzésünk alapján felveszik a kapcsolatot az adott bolttal, majd - ha sikeres az egyeztetés - szerződést kötnek velük. A regisztráció a boltok, azaz "termékpartnerek" számára is ingyenes, ám a vonalkód-leolvasó és a szoftver egyszeri díját ki kell fizetniük. Ezek ára 18 000, illetve 14 000 forint. Egy on-line webshop esetében, ahol nincsen szükség a vonalkód leolvasóra, így 14 000 forint a belépési díj.


Egyedülálló fejlesztések

Lyoness termékpartnereknél vásárolni jelenleg háromféleképpen lehet:
- partnerek eredeti vásárlási utalványaival,
- számla alapján,
- Lyoness cashback kártyával.

A vásárlók számára utóbbi megoldás a legpraktikusabb. A kártya segítségével a tranzakció valamennyi lényeges adata elektronikus úton rögzíthető a boltban, így közvetlenül a Lyoness központi rendszerében jelenik meg. A holding hosszú távú célja, hogy minden partnerével a legmodernebb adatátviteli technikával, tehát kártya használatával dolgozhasson.

A regisztráció térítésmentes és a honlapon kért adatok megadásával jár. A Lyoness az adatvédelem szabályai szerint kezeli az adatokat, azokat harmadik fél részére nem adja át és csak kapcsolattartásra illetve azonosításra használják. A sikeres regisztrációt követően sms-ben, vagy e-mailen küldik ki a felhasználónevet, jelszót és az egyéni azonosító számot. Onnantól működik a kártya. A plasztikkártyát illetve az üdvözlő csomagot postán küldik ki, a cég teljeskörű ismertetőjével. Ideiglenes kártya kinyomtatása már ezelőtt is lehetséges, a honlap saját webirodáján keresztül. Regisztrálni csak 18 éves kor felett lehet, kiskorú csak szülei írásos beleegyezésével léphet be a rendszerbe. A regisztráció és kártyadíj egyaránt térítésmentes.

Cél a félmilliós hazai tagság

A Lyoness tavaly ősszel, Ausztriában indította útjára nemzetközi reklámkampányát, melynek támogatásával 2012-ig Európa valamennyi országában a piacra lépnek, sőt, július óta már az amerikai kontinensen is jelen vannak. Magyarországon a nyár elején indult országos reklámkampány, ezzel egy időben a cég Szlovákiában is promotálja magát. Terveik szerint magyarországi ügyfeleik száma jövő év végéig eléri a félmilliót, termékpartnereik esetében pedig a minden szempontból teljes körű lefedettség elérése a cél.

A kedvezményrendszerről, és csatlakozási lehetőségekről szóló információkról a 06-80-988-988-as, ingyenes zöldszámon, vagy a www.lyoness.hu weboldalon lehet tájékozódni. A most regisztrálók és vásárlók megnyerhetik a három Mini Cabrio egyikét!
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

TVK, 2011. április 05. - kedd 08:42

A Praktikerben használható a Lyoness Casback kártya 4% kedvezménnyel: www.vasarlocsapat.hu/_lyoness/_partnerek/praktiker.shtml

Gucus, 2011. január 18. - kedd 12:41

A lyoness egy nagy átverés. Ha pénzt tettél bele, soha nem veszed ki! Hol van a PSZÁF (vagy utódja) ? Miért nem tiltják be? Piramisjáték! Takarodjék vissza Ausztriába!

Tomekk, 2010. március 30. - kedd 13:32

Kedves Kelemen! Pozíció vásárlás nem kötelező, valamint ha vsárolsz, későbbiekben le lehet vásárolni, semmi köze a piramis játékhoz, erről Dr. Marton István igazságügyi szakértő is írt egy véleményt! Egyébként nem tudom milyen autot venne ami soha nem lesz partner, de olaszországba a Ferrari is partner, valamint magyarországon a Morgan & Wiesmann is... ne legyen ennyire elszállva :) Kedves Péter! VAN gázszolgáltató ami a Lyoness partnere, mind magánszemélyeknek, mind cégeknek, mellesleg a beidézett szövegben NEM volt leírva gázszolgáltató...

Kelemen, 2010. március 28. - vasárnap 11:54

A "pozíciók vásárlása" tipikus Ponzi séma szerinti piramis rendszer jellemző. Érdekes, hogy a kedvezményt adó cégek a maguk nemében nem az olcsóbbak közé tartoznak. Pl. üzemanyagot a www.holtankoljak.hu oldalain nézem meg, akárhol járok, de mindennapi vásárlásaimat sem a partnereknél oldom meg. A kedvezményeket szeretem magam megkapni, nem a 10% tizedét -pozíció vásárlására is alkalmas" "bón" formájában majd valamikor, ha "összegyűlt", de autót is olyan márkát és modellt tervezek lízingelni, amire a csoportnak soha nem lesz partneri szerződése. Arról nem beszélve, hogy két - valaha baráti - család is az MLM őrültség és agyi deformitás tipikus jelei közt agitálja családunkat a belépésre. Erőszakos, érvekre-kérdésekre süket módon, és hangsúlyozva, hogy "hülye" vagyok, ha nem lépek be... (Persze, tudom, hogy egy fizetett, támogatói hirdetés alól hamar eltűnhet egy nem pozitív bejegyzés... :-))

Péter, 2009. szeptember 27. - vasárnap 20:52

Kedves Szerző! Az \"olcsó gáz\" ügynökeként informálom, hogy a cikkben szereplő - idézem: \"Ilyen termékpartnerük az Auchan és Praktiker mellett az OMV, a Kika, a Hervis, a Skála, a Reál Élelmiszer üzletlánc, a Lukoil, a Hunguest Hotels szállodalánc, a 6x6 Taxi, a Baumax, a Libri könyvesbolt-hálózat, az Office Depot, de áram- és gázszolgáltató is a vásárlói közösség rendelkezésére áll.\" - mondatban szereplő gázszolgáltató NEM KÖTÖTT szerződést a Lyoness-el, csak szerette volna a Lyoness! Belső informátortól tudom. Ha másképp lenne, kérem értesítsen: antalpet@freestart.hu Tisztettel: Péter

pbooc84, 2009. szeptember 11. - péntek 15:08

Jó cikk, egy pontosítást javasolnék :) \"A kedvezmény az egyébként kedvezményes árukra is vonatkozik\" - ez majdnem teljesen igaz, egyetlen kivétel talán a gépjármű (itt a listaár számít). Talán még annyit érdemes megemlíteni hogy jelenleg 200.000 törzsvásárló van Magyarországon és hogy a Lyoness nem csak vásárlásról szól, hanem az MLM szerű rendszere miatt a barátainknak, ismerőseinknek tartott ismertetőkkel akár komolyabb bevételekhez is juthatunk. Persze nem kell a tukmálós, beszervezős dologra gondolni, mert itt nincs termék amit bárkinek is el kéne adni. Akit érdekel a matematikai része az itt olvashat egy elég részletes leírást: http://www.vasarlaskartyaregisztracio.hu/

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza