Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Miért nem lehet levelezőlapon bejelenteni a mérőállást?

Antal, 2009. szeptember 04. - péntek 14:48
Címkék: szolgáltató, panasz, gáz, ügyintézés, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az E.ON 2009 augusztusától a gázóra mérőállás bejelentésére használt levelezőlapot megszüntette. Helyette olyan lehetőségeket kínál, amely sokak számára nem elérhető, illetve nem felel meg.Az internetes bejelentéssel az a gond, hogy ezt a szolgáltatást sokan nem fizethetik meg maguknak. Én is csak kettő-három havonta tudok időt szánni arra, hogy elmenjek olyan helyre, ahol ezt a szolgáltatást pénz ellenében igénybe vehessem. A mobil SMS szolgáltatás, annak ellenére, hogy sokaknak van, szintén nem jó megoldás. Pénzbe kerül. Jómagam is úgy vagyok vele, hogy már hónapok óta csak elérhető vagyok, mert a kártyás készülék feltöltésére nincs pénzem. Vezetékes telefon sincs minden háztartásban. A részszámlás díjas megoldás számomra azért nem jó, annak ellenére, hogy télen többet kell fizetni, mert ilyenkor nyáron, amikor kevesebbet fizetek a gázért, az így keletkező pénztöbbletet a lekvárokhoz és befőttekhez szükséges gyümölcsök megvásárlására fordítom. Ráadásul pont ebből az okból a nyári időszakra időzítettem az autó műszaki vizsgáját is. Milyen jogon rúgja fel az E.ON az általam vállalt levelezőlapos bejelentési kötelezettségem?

Felháborító amit itt ezek a saját országunkba művelnek! A környezetvédelmi szempontokra ne hivatkozzanak azok, akik a WC-re is autóval járnak, és még egy pizzát is képesek rendelni repülős kiszállításra több ezer dollárért több ezer kilométerről. Persze, hiszen nekem is van autóm, mondják erre. Igen, de az autót kizárólag nehéz terhek illetve szükség esetén autóban szállítható beteg szállítására használom. Büszke vagyok arra, hogy mindenhová kerékpárral járok, és amíg ezzel a kétkerekűvel éves szinten 8-10 ezer kilométert tekerek, az autóval három év alatt nem menten tízezer kilométert. Miért nem alkalmaznak erre a leolvasó feladatra embereket? Ne kelljen utánuk adót és járulékot fizetni, hogy az így keletkezet "szabad" pénzeket is bezsebelhessék? Nekem lenne ötletem egy levelezőlaphoz hasonló bejelentési lehetőségnek, de ne akarjon senki az én ötletemből hasznot magának, ezért inkább nem is mondom.Az E.ON-nak volt joga az általam választott levelezőlapos megoldást egyoldalúan megszüntetni?
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ildikó, 2010. március 30. - kedd 20:10

Felháborító, hogy megszüntették az idősebb koroszály által is ismert, egyértelmű és jól bevált válasz-levelezőlapon való mérőóra állás bejelentését.Az országban minden településén sajnos nincs lehetőség a mérőóraállás személyes bejelentésére, ahhoz esetleg fél napokat kell buszozni, hogy ezt valaki megtehesse, internet és mobil telefon hozzáféréssel nem mindenki rendelkezik, főleg nem az idősek. Ezen jó lenne elgondolkodni kedves szolgáltatók! Válasz a fenti e-mail címre várok.

valaki, 2010. január 09. - szombat 13:32

Alex323 Neked meg nincs jogod megmondani, főleg ismeretlenül, hogy kinek mire van pénze és mire nincs. Legfőképpen pedig számolgatni az ő "részéről", hogy ő, hogy jöhet ki... Teszem fel a kérdést! Ha nem ismered, nem tudod mennyi jövedelme van, esetleg mennyi hitele, hogy jössz te ahhoz, hogy valakiről ilyen véleményt mondj! A szolgáltatónak meg mi plusz és min nem, kit érdekel? Bezsebel az emberektől annyit, hogy ne kelljen félteni! Agyatlan marha!

valaki, 2010. január 09. - szombat 13:28

Eszeth Lenke! Ne gondold már, hogy egy külföldi cég azért csökkentette a kiadásait, hogy neked és nekem jobb legyen!? Micsoda naív és hülye dolog ezt gondolni. Attól, hogy lecsökkentette, te még egy petákkal sem fogsz kevesebbet fizetni. Az a haszon csak az övé! Az még eszedbe sem jutott, hogy nem véletlenül az E-on emelte a legdrasztikusabb százalékkal az árait? Ja, biztos azért, hogy a kedves fizetőknek olyan jó legyen... Kedves Eszeth Lenke! Nos! A név találó volt számodra!

valaki, 2010. január 09. - szombat 13:23

De hülyék vagytok már bocsánat! Nem értitek az egész levél lényegét!!!! Nem az sms-sel, lekvárral, befőttel, stb van a gond, hanem ezzel az egész sz@r rendszerrel, ahogy az állam "kiszolgáltatott" minket a saját hazánkban! De ha TI ennyire szerettek pluszban fizetni mindenért, akkor ajánlanám, hogy fizessétek ki az összes olyan egyén számláját, aki az E-on-tól "függ"...

qtyqruty, 2009. szeptember 09. - szerda 12:20

Az nem tűnt még fel a kedves levélírónak, hogy vezetékes telefonról ingyenes a mérőállás bejelentés az E.ON-nál? Ha már elkerékpározik a Postára, hogy bedobja a levelezőlapot, akkor ott biztosan talál egy nyilvános telefonkészüléket (ha útközben nem lenne), ahonnan fel tudja hívni azt az ingyenes telefonszámot. Probléma megoldva... (Ha kell a szám, azt is megadom, hogy ne kelljen keresgélni a számlán.)

akandur, 2009. szeptember 08. - kedd 20:23

Oké,olvasói levél. Elnézést. De a lényeget tekintve ugyanaz. Az olvasói levél megy,a gázóra-bejelentés nem.

gyulabacsi, 2009. szeptember 08. - kedd 13:42

Nincs autóm és utálom a pizzát. A számítógépes jelentésnél követem a levelezőlapos adatokat. Úgy adom le az óra állás jelentést.

Tóth Sándor Péter, 2009. szeptember 07. - hétfő 16:00

Tisztelt Hozzászólók! Nem tisztem az olvasók védelme, de szeretnék eloszlatni egy esetleges félreértést. A Feljelentőben olvasói leveleket szoktunk megjelentetni, cikkeket nem. Ha egy \"feljelentéssel\" kapcsolatban mégis cikk jelenik meg, nem ebbe a rovatba kerül. További jó olvasást mindenkinek! Tóth Sándor Péter szerkesztő

akandur, 2009. szeptember 07. - hétfő 15:32

Mennyi is most egy sms? Lekvárok és befőttek... Nagyon bájos... Nem jut internethez,csak kéthavonta egyszer... Ez az oldal bezzeg megvan,sőt az is,hogy lehet rá cikket írni... Nem szimpla hozzászólást,hanem cikket. Műbalhé.

Eszeth Lenke, 2009. szeptember 04. - péntek 23:57

Helyes, hogy az E.ON megszüntette, ugyanis ezzel a költségeit csökkentette. A költségei csökkentése pedig hatással van az árra. Tehát ezen ügyfelek kényelmét a többi fogyasztó fizette, csak úgy mint az áram és gáz mérővel manipuláló fogyasztók felhasználásait.


1 2

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza