Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A bankok átadták kódex-javaslatukat a PSZÁF-nak

Munkatársunktól, 2009. szeptember 04. - péntek 10:36
Címkék: bank, fogyasztóvédelem, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megszületett a bankok etikai kódexre vonatkozó javaslata, amelyet csütörtökön délután át is adtak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) - jelentette be Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke csütörtökön, a köztelevízió Az este című műsorában.Felcsuti azt mondta, a kereskedelmi bankok elfogadták azt a koncepciót, amelyet a PSZÁF tervezete tükrözött, lényegében arra építették fel saját álláspontjukat. A felügyeleti és a banki javaslat között értékelése szerint hetven-nyolcvan százalékos megfelelés van. A javaslat megszövegezésében a tíz legnagyobb kereskedelmi bank vett részt - tette hozzá.

A bankszövetség elnöke kifejtette: a törvény megadja a bankoknak az egyoldalú szerződésmódosítás jogát, de azt kívánja, hogy ez transzparens legyen. A vita arról folyik, mit jelent a transzparencia, kinek a számára legyen a módosítás átlátható: az ügyfél számára, aki alulinformált, nem felkészült, nem képes megítélni a feltételeket, vagy az ügyfél nevében eljáró, az ügyfél érdekeit védő, fogyasztóvédelmi feladattal és jogkörrel felruházott felügyelet számára.

Felcsuti az utóbbi mellett tette le voksát. Az energiaárakat hozta fel példának, amelyek esetében a fogyasztók nem akarják tudni, hogy mi alakítja az árakat, hanem az energiahivatalra bízzák annak ellenőrzését, hogy jól állapították-e meg.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza