Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Reptéren rekedtek a SkyEurope utasai

Munkatársunktól, 2009. szeptember 01. - kedd 12:18
Címkék: utazás, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Utasok ezrei rekedtek európai reptereken, miután a SkyEurope keddre virradóra jelezte: valamennyi járatát azonnali hatállyal felfüggeszti. A társaság szóvivője közölte: senkit nem tudnak elszállítani. Az APA összeállítása szerint a SkyEurope járatai a keddre virradóra kezdeményezett csődeljárás miatt nem indulnak egyebek mellett Amszterdamból, Athénból, Barcelonából, Brüsszelből, Bukarestből, Dubrovnikból, Larnakából, Nizzából, Párizsból, Szófiából és Splitből.


"Egy csődeljárás alá vont légitársaság nem tud megállapodásokat kötni" más társaságokkal az utasok elszállításáról, ezért mindenkinek magának kell megoldania, hogy eljusson a célállomásra - mondta Roland Schranz szóvivő. Schranz az APA osztrák hírügynökség kérdésére nem tudta megmondani, hogy pontosan hány utasról lehet szó.

Az AUA osztrák légitársaság felajánlotta, hogy százötven eurós egységáron mind a tizenegy érintett repülőtérről elszállítja az utasokat. A WizzAir is bejelentette, hogy elszállítja a SkyEurope utasait, egységesen harminc eurós áron lehet helyet foglalni a társaság járataira.


A szóvivő sem tudta megmondani, pontosan hány utas rekedt a reptereken


A bécsi tőzsdén rögtön a keddi nyitás után függesztették fel a kereskedést a SkyEurope papírjaival, miután az évek óta krónikus pénzhiánnyal küszködő társaság ellen Jozef Griscik, a vállalat pénzügyi újjászervezésére kijelölt szlovák megbízott csődeljárást kezdeményezett, mert nem sikerült áthidaló finanszírozást találni a vállalat működésének fenntartására. Az APA szerint ötmillió eurón múlott a cég fennmaradása. A szóvivő ezt nem erősítette meg, elmondta viszont, hogy a megbízott lépése "igencsak meglepetésszerű volt".

A hétszáz főt foglalkoztató, tíz gépből álló flottát üzemeltető SkyEurope június 22-én jelentette be, hogy bírósági védelmet kért a hitelezőktől, de nem fizetésképtelen. A védelmet megkapta Szlovákiában, azóta tárgyalt a lehetséges befektetőkkel. A tárgyalásokra és pénzügyi kötelezettségeinek átstrukturálására három hónapot kapott.

A SkyEurope közlése szerint 2008-ban 3,6 millióan utaztak a társasággal. A légi közlekedés úgynevezett fapados - olcsójegyes - ágazatának másik térségi központú nagy szereplője, a WizzAir az utóbbi tizenkét hónapban hétmillió utast szállított, a piacvezető Ryanair járataira pedig hatvanmillióan foglaltak helyet tavaly.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. szeptember 02. - szerda 08:23

Szerintem egy csődbiztosnak, de más léhűtőnek sincs joga ezt tenni azokkal az utasokkal akik megvették a jegyüket és -főleg nyaralásból hazafele, amikor az embernek már egy vasa sincs - ki vannak szolgáltatva a repülőtársaságnak. NA ÉS PERSZE HOL VAN ILYENKOR AZ AZ OKOS ÉS MI ÉRTÜNK DOLGOZÓ UNIÓ?????!!!!! Csak úgy dobog a szíve értünk, ugyan úgy az állampolgárokért "güriző" államfőknek.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza