Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mérgező babakocsik

Munkatársunktól, 2009. augusztus 31. - hétfő 12:51
Címkék: egészség, mérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A babakocsik nem érik meg az árukat: egy különböző árucikkeket bevizsgáló független német alapítvány tizennégy babakocsit vett górcső alá, és egyik sem kapott közepesnél jobb jegyet.


A babakocsik többsége - szám szerint tíz - túl sok káros anyagot tartalmazott, ezért elégtelen osztályzatot kapott az alapítvány szakértőitől. A tesztelők a fogantyúkban, biztonsági övekben, huzatokban és esővédőkben többek között ftalátalapú lágyítókat és policiklusos aromás szénhidrogéneket találtak - írja a "test" magazin friss száma.

A méreganyagok bejuthatnak a szervezetbe, egy részük pedig rákkeltő hatással bír, és veszélyezteti a szaporodást. A két említett anyagon kívül égésgátlókat és formaldehidet is felfedeztek a termékekben. Összességében egyik babakocsi sem volt mentes a káros anyagoktól. Az alapítvány szerint egyik káros anyag sem volna okvetlenül szükséges a gyártásnál. A szakértők azt tanácsolják a szülőknek, hogy a babakocsik levehető huzatjait mossák ki az első használat előtt, hogy legalább némileg csökkentsék a károsanyag-terhelést.


Tíz babakocsi megbukott a teszten


A vizsgálat arra is rámutatott, hogy sok babakocsi kialakítása nem felel meg a gyermek igényeinek. A mózeskosarak gyakran túl szűkek és rövidek, az idősebb gyerekek ülései túl keskenyek, a karfák pedig nagyon alacsonyan helyezkednek el. A kétszázötven és kilencszáztíz euró közötti áron kínált babakocsik közül csupán három kapott közepes osztályzatot, egy elégségest. Ezek (Bugaboo Cameleon, Teutonia Mistral S, Zekiwa Alu-Cross, Hartan Topline S) károsanyag-terheltsége volt a legalacsonyabb. Az összes többi kocsi a legrosszabb, elégtelen osztályzatban részesült.

Az alapítvány elsősorban azért háborodott fel az eredmény láttán, mert a 2006-os vizsgálat hasonlóan negatív tesztje óta a gyártók alig változtattak gyakorlatukon. Most ismét felszólították őket, hogy javítsanak a babakocsigyártás színvonalán.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. július 18.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés