Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelmi felvilágosítás uniós pénzből

Munkatársunktól, 2009. augusztus 31. - hétfő 15:01
Címkék: fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Unió, illetve az Európai Szociális Alap hatvannégymillió forintos támogatásával tizenöt hónapos fogyasztóvédelmi programot indít az egri székhelyű Közép-európai Fogyasztóvédelmi Egyesület (KEFE) - közölte Kiss Attila, az egyesület ügyvezető elnöke.


A program legfőbb célkitűzése az általános, illetve középiskolás diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítése. Ennek érdekében továbbképzést tartanak fogyasztóvédelmi szakemberek számára, illetve oktatási segédanyagot dolgoznak ki. Mindezt internetes honlap is segíti majd. Ez utóbbin nem csupán az oktatáshoz kapcsolódó, hanem a felnőttek fogyasztóvédelmi felkészültségét segítő információkat is elhelyeznek. Emellett fogyasztóvédelmi ismereteket nyújtó lakossági fórumokat rendeznek.


 Internetes honlap is segíti a fogyasztók tájékoztatását


Pintér István az Észak-magyarországi Regionális Fogyasztóvédelmi Igazgatóság vezetője emlékeztetett arra, hogy az igazgatóság támogatásával az idén immár harmadszor indul posztgraduális élelmiszer-ellenőrzési, illetve fogyasztóvédelmi képzés az egri főiskolán. Tapasztalataik szerint az eddig végzett szakemberek keresettek a munkaerőpiacon. A fogyasztóvédelmi ismeretek oktatását két egri intézményben, a Szent Lőrinc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskolában, illetve az Arany János Általános Iskolában indítják.

A KEFE mintegy hetven belföldi magánszemélyt, intézményt és céget tömörít, partneri együttműködést kötött cseh, osztrák és szlovák szakhatóságokkal.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. augusztus 31. - hétfő 18:33

Ne felejtsék ki az oktatásból azt, hogy az UNIO hogy ver át bennünket!

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza