Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb robbanó okostelefonok

2009. augusztus 28. - péntek 11:44
Címkék: telefon, műszaki cikk, panasz, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tíz francia fogyasztó jelentette csütörtökig, hogy felrobbant újonnan vásárolt iPhone-telefonjának képernyője. Legutóbb szerdán közölte egy Párizsban élő nyugdíjas, hogy szétrobbant kezében okostelefonjának képernyője.


A francia fogyasztóvédelmi felügyelet, a DGCCRF illetékese már korábban közölte, hogy vizsgálódnak az ügyben azt követően, hogy egy francia tinédzser a hónap elején hasonló balesetet szenvedett az Apple mobilkészülékével.

Forrás: MTI
Az Apple augusztus 14-én arról biztosította az EU illetékes testületét, hogy "egyszeri esetek" voltak az eddigi történt robbanások. A francia esetek előtt néhány héttel egy tizenegy éves brit kislány is hasonló balesetet szenvedett. A múlt hónapban egy amerikai televíziós csatorna adott hírt arról, hogy "riasztó számú iPhone-készülék gyulladt lángra", súlyos sérülések azonban nem történtek. A problémát valószínűleg az elemekben lévő lítium túlhevülése okozza. Az UFC-Que Choisir francia fogyasztóvédelmi csoport szintén felszólította az Applet-t, álljon elő magyarázattal az iPhone- és iPod-készülékeivel történt balesetek ügyében. "Tudni akarjuk, hogy ezek valóban csak egyszeri esetek, ahogyan állítják, vagy tényleg baj van az iPhone-nal, és ha így van, mit terveznek, hogy ne ismétlődjön meg a probléma, illetve, hogy kártalanítsák a fogyasztókat.

A brit kislány esetében éles bírálat érte az amerikai számítástechnikai óriáscéget, mert állítólag arra kérte a családot, hogy írjanak alá egy bizalmas megállapodást, mielőtt az Apple beleegyezik abba, hogy kártalanítsák őket.

A francia nyugdíjas elmondta: egy héttel azután robbant szét okostelefonjának képernyője, hogy a készüléket megvette. Éppen vásárolt, amikor érezte, hogy a zsebében lévő telefon elkezd melegedni, majd vibrálni, holott nem használja ezt az üzemmódot. "Kivettem a zsebemből, a fülemhez kaptam, majd egyszer csak látom, hogy a készülék képernyője apró darabokra szakad, mint egy gépkocsi szélvédője" - számolt be az esetről.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Irén, 2009. augusztus 29. - szombat 16:07

Én már biztos nem vásárolnék ilyen készüléket, mert megjártam vele. Még garanciális volt, amikor egy csomó baja előjött, többek közt állandóan lefagyott. Mondjuk ezt már tudtam kezelni, mert előtte voltam ez ügyben a szervizben, ahol elmondták, hogy a 2 gombot egyszerre kell nyomni 20 mp-ig. Megjegyzem, hogy vásárláskor semmiféle vevőtájékoztatót, használati utasítást nem kaptam, még angol nyelvűt sem. Kérdésemre azt mondták, hogy nézzek utána a neten. :) Miután úgy tűnt, hogy végképp bekrepált, megint elvittem. Ekkor megállapították, hogy nem érvényes a garancia, mert nedvesség érte. Ezt onnan "tudták", hogy a benne lévő indikátor elszíneződött. Nos, én normál körülmények közt használtam, víz nem érte. Nagyon bepipultam és indultam volna a Fogy. véd. Felü.-re, de előtte bekapcsoltam a készüléket, ami azóta is tökéletesen működik, csak ezért nem mentem, meg utálom az ilyesmit. Viszont a T-mobile hozzáállása felháborító. Ja, akinek ilyen készüléke van, az a tetején lévő kis lyukat ragassza le, mert ott hatol be az a fránya pára, ami miatt elszíneződik az az indikátor. De az egyáltalán mérvadó, ki hitelesítette, meg mi a garancia arra, hogy már eleve nem rózsaszín-e? Most meg attól retteghetek, hogy esetleg felrobban a kezemben? Na szép!

Földesi Ilona, 2009. augusztus 28. - péntek 18:40

Én is vettem egy iPhone-t. Rutinos vagyok, mert amikor melegszik, én automatikusan kikapcsolom, ugyanis már megjártam egy bizonyos típusú fényképezőgéppel, az ki is gyulladt, amikor tovább használtam, mint kellett volna, illetve nem vettem komolyan, hogy melegszik! Most teljesen tanácstalan vagyok, mert első csalódásom akkor volt, amikor kiderült, hogy nem lehet videót készíteni vele (ezt elfelejtették akkor közölni, amikor megvettem, csak amikor visszamentem reklamálni, hogy nem tudom használni, akkor tájékoztattak, hogy ezen a típuson nem lehet videózni!) Azóta megjelent az újabb, amin már lehet, de most már mit tegyek? A másik, hogy féléves használat után valamilyen ismeretlen hibakódot ír ki, és nagyon melegszik feltöltéskor és használat közben is. Minden egyéb szolgáltatásával tökéletesen meg vagyok elégedve és tényleg fantasztikus lehetőségek vannak a használatával kapcsolatosan, azonban a riportot olvasva megijedtem, most kicsit jobban figyelek majd arra, hogy melegszik! Nem szeretném, ha mondjuk az unokám kezében történne valami baleset!

Kommentek

Mária Ádám, 2019. július 18.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés