Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

India: életfogytiglan jár a gyógyszerhamisításért

Munkatársunktól, 2009. augusztus 24. - hétfő 13:22
Címkék: jog, gyógyszer, eljárás, törvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A napokban hatályba lépett új indiai jogszabály szerint akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak azok a személyek, akiket gyógyszerhamisítás és hamis gyógyszerekkel való visszaélés vádjában bűnösnek talál a bíróság - írja a SecuringPharma.


Az indiai kormány jelentős előrelépést tett annak érdekében, hogy megóvja India, mint a világ egyik kiemelkedő jelentőségű generikus gyógyszergyártó országa hírnevét. A napokban hatályba lépett, a gyógyszerpiacot szabályozó törvény, a Drugs and Cosmetics Act módosítása határozottan és a korábbiaknál jóval szigorúbban rendelkezik a gyógyszerhamisítás büntethetőségéről.

Forrás: photos.com
A módosító intézkedés lehetővé teszi, hogy a hatóságok a gyanúsítottakat bírósági elrendelés nélkül őrizetbe vegyék, továbbá megtiltja a gyógyszerhamisítás gyanújával letartóztatott személyek óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését.

A törvénymódosítás eredményeként a bíróság hamis gyógyszerek értékesítése miatt legkevesebb három év, maximum életfogytiglani börtönbüntetést, és minimum egymillió rúpia (USD 20500) vagy maximum a lefoglalt hamisítványok értékének háromszorosáig terjedő összegű pénzbírságot szabhat ki. A minőségi követelményeknek nem megfelelő termékeket készítő, illetve engedély nélkül üzemelő gyógyszergyártók minimum három év börtönbüntetéssel, valamint legkevesebb százezer rúpia pénzbírsággal sújthatók.

Az indiai egészségügyi miniszter, Ghulam Nabi Azad a törvénymódosítással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az új jogszabállyal megszűnnek azok a kibúvók, amelyeket korábban a hamisítók ki tudtak használni. Hozzátette, a hatékonyság érdekében különbíróságokat is felállítanak, amely kifejezetten a gyógyszerhamisítási ügyekre specializálódnak majd. Terveik szerint ezzel az intézkedéssel megszűnik majd a korábbi bírósági eljárásokra jellemző időbeli elhúzódás.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza