Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A MÁV ÁBE jogtalanul használta a MÁV nevet

Munkatársunktól, 2009. augusztus 19. - szerda 10:56
Címkék: jog, eljárás, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A MÁV Zrt. 2006 óta sem tagsági, sem gazdasági kapcsolatban nincs a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel (MÁV ÁBE), a biztosító jogtalanul használta a MÁV nevet - közölte a vasúttársaság, annak kapcsán, hogy a MÁV által emiatt kezdeményezett perben megszületett a jogerős bírósági végzés.


A MÁV Zrt. azért fordult bírósághoz, mert úgy vélte, a MÁV Általános Biztosító Egyesület jogtalanul használta a MÁV nevet. A vasúttársaság közleményében rámutat: a Fővárosi Bíróság kimondta azt is, hogy az egyesülethez kapcsolódó eseményekkel, illetve a tisztségviselőivel összefüggő hírekkel sem a MÁV Zrt., sem annak munkavállalói semmilyen formában nem hozhatók kapcsolatba.

Forrás: photos.com
A közlemény emlékeztet arra, hogy a Magyar Államvasutak Zrt. alapítóként ugyan részt vett a MÁV Általános Biztosító Egyesület megalakulásában, azonban 2006 januárjában kilépett a biztosító egyesületből, és minden kapcsolatot megszakított a társasággal, majd közbeszerzési eljárás keretében új biztosító társasággal kötött szerződést.

A MÁV ÁBE 2000. október 26-án alakult, az ötvenegy alapító tag közül csupán az egyik volt a Magyar Államvasutak, abban - a tagegyenlőség törvényi elvének megfelelően - a többi taggal egyezően mindössze egy szavazattal rendelkezett, jogai megegyeztek más tagok jogaival. A MÁV ÁBE alapszabálya szerint az egyesület saját vagyonával önállóan gazdálkodott, tartozásaiért saját vagyonával felelt.


A MÁV Zrt. 2006. január 26-án az egyesületből kilépett, ezáltal tagsági viszonya megszűnt. A MÁV Zrt. a MÁV ÁBE működésével és gazdálkodásával kapcsolatos döntéseire sem tagsági viszonya ideje alatt, sem annak megszűnését követően befolyást nem gyakorolt - hangsúlyozza a vasúttársaság.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2008. augusztus 15-ei hatállyal visszavonta a MÁV ÁBE tevékenységi engedélyét, és büntető eljárás is indult a biztosító vezetői ellen. A MÁV Zrt. az ügy kapcsán kezdettől hangsúlyozta, hogy nincs közük a MÁV ÁBE biztosítóhoz, és az egyesület jogtalanul használja a nevüket.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza