Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A MÁV ÁBE jogtalanul használta a MÁV nevet

Munkatársunktól, 2009. augusztus 19. - szerda 10:56
Címkék: jog, eljárás, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A MÁV Zrt. 2006 óta sem tagsági, sem gazdasági kapcsolatban nincs a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel (MÁV ÁBE), a biztosító jogtalanul használta a MÁV nevet - közölte a vasúttársaság, annak kapcsán, hogy a MÁV által emiatt kezdeményezett perben megszületett a jogerős bírósági végzés.


A MÁV Zrt. azért fordult bírósághoz, mert úgy vélte, a MÁV Általános Biztosító Egyesület jogtalanul használta a MÁV nevet. A vasúttársaság közleményében rámutat: a Fővárosi Bíróság kimondta azt is, hogy az egyesülethez kapcsolódó eseményekkel, illetve a tisztségviselőivel összefüggő hírekkel sem a MÁV Zrt., sem annak munkavállalói semmilyen formában nem hozhatók kapcsolatba.

Forrás: photos.com
A közlemény emlékeztet arra, hogy a Magyar Államvasutak Zrt. alapítóként ugyan részt vett a MÁV Általános Biztosító Egyesület megalakulásában, azonban 2006 januárjában kilépett a biztosító egyesületből, és minden kapcsolatot megszakított a társasággal, majd közbeszerzési eljárás keretében új biztosító társasággal kötött szerződést.

A MÁV ÁBE 2000. október 26-án alakult, az ötvenegy alapító tag közül csupán az egyik volt a Magyar Államvasutak, abban - a tagegyenlőség törvényi elvének megfelelően - a többi taggal egyezően mindössze egy szavazattal rendelkezett, jogai megegyeztek más tagok jogaival. A MÁV ÁBE alapszabálya szerint az egyesület saját vagyonával önállóan gazdálkodott, tartozásaiért saját vagyonával felelt.


A MÁV Zrt. 2006. január 26-án az egyesületből kilépett, ezáltal tagsági viszonya megszűnt. A MÁV Zrt. a MÁV ÁBE működésével és gazdálkodásával kapcsolatos döntéseire sem tagsági viszonya ideje alatt, sem annak megszűnését követően befolyást nem gyakorolt - hangsúlyozza a vasúttársaság.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2008. augusztus 15-ei hatállyal visszavonta a MÁV ÁBE tevékenységi engedélyét, és büntető eljárás is indult a biztosító vezetői ellen. A MÁV Zrt. az ügy kapcsán kezdettől hangsúlyozta, hogy nincs közük a MÁV ÁBE biztosítóhoz, és az egyesület jogtalanul használja a nevüket.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza