Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Konfliktusban a civil és az állami fogyasztóvédelem

Munkatársunktól, 2009. augusztus 18. - kedd 11:12
Címkék: fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Irodák országos hálózatának kialakításával összemosódik az állami és civil fogyasztóvédők tevékenysége, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint elfogadhatatlan az így kialakult helyzet.


A FEOSZ közleményében emlékeztet: a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint civil szervezetek együttműködésével 2008 szeptembere óta minden megyében működnek a fogyasztóvédelmi tanácsadó irodák, amelyekben a civil fogyasztóvédelmi szakemberek személyesen fogadják a panaszos fogyasztókat, tájékoztatást adnak a problémákkal kapcsolatban, és ha kell, képviselik őket a bepanaszolt vállalkozások, az érintett hatóságok előtt, illetve továbbítják a kérelmeket, ha a békéltető testületek közreműködésére van igény.

A FEOSZ azonban kifogásolja, hogy a tanácsadó hálózat kialakításával összemosódik az állami és civil fogyasztóvédők tevékenysége, és arra is rámutat, hogy a rendszer megosztja a civil fogyasztóvédőket.

A FEOSZ közleményében emlékeztet: a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2009-2010-es fogyasztóvédelmi pályázatain az egy-egy településhez kötött és meglévő hatósági és civil szervezetek közötti szerződésekben szereplő társadalmi szervezetek részesültek előnyben. Akinek nem volt szerződése, az nem került be az országos hálózatba. A FEOSZ attól tart, hogy egyes civil fogyasztóvédelmi szervezetek ellen tudatos kampány folyik.

A pályáztatási rendszer miatt az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület - Magyarország legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezete - tanácsadó irodáinak tucatjait lesz kénytelen bezárni a napokban, mivel csak hét közösen működtetett irodát támogatott kiemelten a minisztérium - állítja közleményében a FEOSZ.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

noezmegmi, 2009. augusztus 18. - kedd 17:00

Na végre megszűnnek a népnyúzó hatóság! Úgyse csináltak érdemben semmit csak a kiskereskedőket sz@vatták a látványosan gagyit forgalmazó külföldieket meg észre sem vették. Meg kérdezem én minek is vannak a fogyasztósok? VPOP mindent ellenőriz! 1. nyugta, szála( adása, eredete, áru származása) engedélyek 2. vállalkozó minden irata, 3.termek díj, csomagolási díj, különösen kedvencük a "szatyrok, reklámtáskák" akar műanyag, papír, textil, bármiből. És ennek az összes hivatalos papírja...stb Nyugodtan az APEH ellenőröket is lehet meneszteni nem csak a fogyasztósokat a VPOP minden hatáskörrel rendelkezik. Aki nem tudja mekkora biznisz a csomagolás annak itt egy érthető link: http://www.okopannon.hu/index.php?id=ID02070000 Tessék olvasni :-)

Matus László, 2009. augusztus 18. - kedd 11:46

Tisztelt FEOSZ! Ha az emberek elégedetlenek a tevékenységükkel és nem kapnak Önöktől támogatást, akkor érteni kell a kritikát és nem háborogni és másokat eltiporni!!!

Kommentek

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Valeria Marco, 2019. augusztus 21.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés