Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Konfliktusban a civil és az állami fogyasztóvédelem

Munkatársunktól, 2009. augusztus 18. - kedd 11:12
Címkék: fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Irodák országos hálózatának kialakításával összemosódik az állami és civil fogyasztóvédők tevékenysége, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint elfogadhatatlan az így kialakult helyzet.


A FEOSZ közleményében emlékeztet: a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint civil szervezetek együttműködésével 2008 szeptembere óta minden megyében működnek a fogyasztóvédelmi tanácsadó irodák, amelyekben a civil fogyasztóvédelmi szakemberek személyesen fogadják a panaszos fogyasztókat, tájékoztatást adnak a problémákkal kapcsolatban, és ha kell, képviselik őket a bepanaszolt vállalkozások, az érintett hatóságok előtt, illetve továbbítják a kérelmeket, ha a békéltető testületek közreműködésére van igény.

A FEOSZ azonban kifogásolja, hogy a tanácsadó hálózat kialakításával összemosódik az állami és civil fogyasztóvédők tevékenysége, és arra is rámutat, hogy a rendszer megosztja a civil fogyasztóvédőket.

A FEOSZ közleményében emlékeztet: a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2009-2010-es fogyasztóvédelmi pályázatain az egy-egy településhez kötött és meglévő hatósági és civil szervezetek közötti szerződésekben szereplő társadalmi szervezetek részesültek előnyben. Akinek nem volt szerződése, az nem került be az országos hálózatba. A FEOSZ attól tart, hogy egyes civil fogyasztóvédelmi szervezetek ellen tudatos kampány folyik.

A pályáztatási rendszer miatt az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület - Magyarország legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezete - tanácsadó irodáinak tucatjait lesz kénytelen bezárni a napokban, mivel csak hét közösen működtetett irodát támogatott kiemelten a minisztérium - állítja közleményében a FEOSZ.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

noezmegmi, 2009. augusztus 18. - kedd 17:00

Na végre megszűnnek a népnyúzó hatóság! Úgyse csináltak érdemben semmit csak a kiskereskedőket sz@vatták a látványosan gagyit forgalmazó külföldieket meg észre sem vették. Meg kérdezem én minek is vannak a fogyasztósok? VPOP mindent ellenőriz! 1. nyugta, szála( adása, eredete, áru származása) engedélyek 2. vállalkozó minden irata, 3.termek díj, csomagolási díj, különösen kedvencük a "szatyrok, reklámtáskák" akar műanyag, papír, textil, bármiből. És ennek az összes hivatalos papírja...stb Nyugodtan az APEH ellenőröket is lehet meneszteni nem csak a fogyasztósokat a VPOP minden hatáskörrel rendelkezik. Aki nem tudja mekkora biznisz a csomagolás annak itt egy érthető link: http://www.okopannon.hu/index.php?id=ID02070000 Tessék olvasni :-)

Matus László, 2009. augusztus 18. - kedd 11:46

Tisztelt FEOSZ! Ha az emberek elégedetlenek a tevékenységükkel és nem kapnak Önöktől támogatást, akkor érteni kell a kritikát és nem háborogni és másokat eltiporni!!!

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza