Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pozitív tapasztalatok a Szigeten

Munkatársunktól, 2009. augusztus 14. - péntek 14:09
Címkék: ellenőrzés, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagyon jók a fogyasztóvédelmi tapasztalatok a Szigeten, eddig a vizsgált üzletek mindössze 20 százalékával voltak kisebb problémák a fesztiválon, míg országosan ez az arány a 40 százalékot is eléri - mondta Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója csütörtökön Budapesten, a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón.


A főigazgató tájékoztatása szerint a mintegy százötven üzlet kétharmadának vizsgálata során eddig mindössze százötvenezer forintnyi bírságot szabtak ki a fogyasztóvédelem munkatársai. Mint hozzátette, az itt talált problémák többsége csak kisebb súlyú volt.

A hatóság az esetek többségében csak figyelmeztetéssel élt, vásárlói megkárosítás miatt a vizsgált százból csupán három esetben kellett intézkedni, s ezek mértéke sem tekinthető jelentősnek, hiszen összesen mintegy kettőszázharminc forintról volt szó.

"Kiváló a nyugtaadási fegyelem, egyetlen olyan esettel sem találkoztunk, amikor megsértették volna a nyugtaadási fegyelmet, ezért azt tudom mondani, hogy aki kijön a szigetre, az összességében tisztességes körülmények között élvezheti az itteni vendéglátóipari egységek szolgáltatásait" - mondta Wittich Tamás, hozzátéve, hogy a tavaly is csak egyszer "futottak bele" olyan esetbe, hogy nem adtak számlát.

A főigazgató úgy vélte, hogy a pozitív eredményekhez nagy mértékben hozzájárult az, hogy a Sziget fesztivál esetében a kitelepült vállalkozókat a fogyasztóvédelem munkatársai előre tájékoztatták arról, hogy lesznek ellenőrzések, és arról is, hogy milyen szempontok szerint vizsgálják az üzleteket.

Mint Wittich Tamás hozzátette, a Sziget végén, a fesztiválozók elutazásának napján vizsgálják majd a taxitársaságokat is, s megpróbálják kiszűrni a tisztességtelen szolgáltatókat.

A főigazgató szót ejtett arról is, hogy a hatóság első alkalommal települt ki sátorral a fesztiválra, a Civil Faluban található programhelyszínnél az érdeklődők a fogyasztóvédelmi ismereteket mérő, tizenhárom plusz egy kérdéses tesztlapot is kitölthetnek.

Forrás: mti fotobank
Ezzel kapcsolatban a főigazgató elmondta, hogy nagyon jók a tapasztalatok, hiszen az eddig kitöltött százötven tesztlap húsz százaléka hibátlan lett, ötven százalékában pedig a helyes válaszok aránya a tízet is meghaladta. Ugyanakkor kiderült az is, hogy az érdeklődők a legkevésbé a szavatossági jogok érvényesítésével és az akciós termékek visszaválthatóságával vannak tisztában.

A sátornál az NFH munkatársai egy gyorsteszt segítségével ingyenesen bevizsgálják a testékszereket vagy a fülbevalókat is. A teszt során azt vizsgálják, hogy az ékszer tartalmaz-e nikkelt, ami allergiás tüneteket is kiválthat, ha kioldódik.

Forrás: MTI


Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza