Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

25 milliós bírságot szabott ki az NFH

Munkatársunktól, 2009. augusztus 14. - péntek 12:11
Címkék: bírság, ellenőrzés, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A vizsgált vendéglátóipari egységek mintegy 40 százalékánál találtak problémát a fogyasztóvédők az elmúlt egy hónapban, a szabálytalanságok miatt 25 millió forint bírságot szabtak ki - mondta el Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján, a nyári idegenforgalmi ellenőrzéssorozat félidei tapasztalatait összegezve.


Megjegyezte, hogy tavaly ennél több szabálytalanságot találtak az ellenőrök, akkor a vizsgált üzletek 60 százaléka szegett meg valamilyen szabályt, a kiszabott bírság pedig kétszerese volt az ideinek.

"És az idegenforgalmi szezon egészére is elmondható, hogy nem találkoztunk igazán súlyos szabálytalansággal" - mondta a főigazgató, hozzátéve, hogy a vásárlók megkárosítására az esetek tizenegy százalékában került sor, ami megegyezik a tavalyi év tapasztalataival.

Forrás: photos
Az NFH ellenőrizte a taxi-szolgáltatást is, itt az esetek mintegy ötödében találtak szabálytalanságot. Elsősorban a taxaméterrel voltak problémák, illetve sok esetben nem adtak nyugtát, vagy előre megállapodtak a fuvardíjban.

Az NFH június 22-én indította el kéthónapos ellenőrzés-sorozatát, amely az idegenforgalmi szempontból fontos helyekre, eseményekre, szolgáltatásokra fókuszál, így kiterjed például a vendéglátóhelyekre, a taxikra, strandokra, fesztiválokra.

Forrás: MTI


 



 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

GReddy, 2009. augusztus 14. - péntek 11:17

Nem azért, de ez nevetséges.. Összesen kiszabtak 25MFt bírságot? Én az üllői úti turistalehúzó étteremnek magában adtam volna ennyit! Amíg a vendéglátóipari helyek röhögve fizetik ki a nevetséges néhányezres bírságokat, addig az NFH-nak nincsen létjogosultsága. Majd ha üzletenként fizettetnek 100.000.000.-s bírságokat! Ugyanis a turista hazamegy, és egy idegen ország a hazámat ítéli meg kedvezőtlenül azért, mert van benne néhány ilyen gátlástalan csirkefogó! Taxisok, vendéglátósok, és egyéb tolvajok. Gratulálok!

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza