Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszavonták az Athlon Zrt. engedélyét

Munkatársunktól, 2009. augusztus 13. - csütörtök 11:12
Címkék: bank, bírság, hitel, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elrendelte a gyorskölcsönök nyújtásával foglalkozó Athlon Zrt. felszámolását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A társaság nem tett eleget a saját tőke minimális mértékére vonatkozó jogszabályoknak - közölte a PSZÁF.


A PSZÁF 2009. július 13-i határozatában kötelezte az Athlon Zrt.-t arra, hogy negyvenöt napon belül maradéktalanul feleljen meg a saját tőke minimális mértékére vonatkozó jogszabályoknak, s egyúttal biztosítsa a megfelelő működési feltételeket az üzletileg megbízható, stabil tulajdonosi joggyakorlás érdekében.

A határozatot azért hozták, mert az Athlon Zrt. tulajdonosai közötti viták következtében a társaság tőkehelyzete rendezetlenné vált, saját tőkéje pedig elmaradt a jogszabályban előírt minimális mértéktől.

A PSZÁF közleményében hangsúlyozta, hogy a felügyeletet az elmúlt napokban tájékoztatta a Fővárosi Bíróság arról, hogy hitelezői egyetértés hiányában az Athlon Zrt. csődeljárásának megszüntetéséről döntött, mivel a társaság továbbra sem fogja tudni rendezni tőkehelyzetét, betartani a megbízható ellenőrzésre és irányításra vonatkozó jogszabályokat, illetve az esedékes fizetési kötelezettségeinek sem tud eleget tenni.

Az engedély visszavonását követően, illetve a felszámolás időszakában a korábban megkötött lakossági gyorskölcsön-szerződések feltételei, futamidői változatlanok maradnak, nem módosulnak. A kihelyezett hitelek törlesztő részleteit az ügyfeleknek az eddig megszokott rendben kell visszafizetniük. Késedelmes teljesítés vagy a fizetés elmaradása esetén a szerződésben, illetve a jogszabályokban meghatározott jogkövetkezmények róhatók ki az ügyfélre.

Az Athlon Zrt. kizárólag gyorskölcsönök nyújtására kapott tevékenységi engedélyt, betétgyűjtéssel nem foglalkozik. A PSZÁF adatai szerint a társaság harminc ezer hitelszerződéssel és több milliárd forintos nagyságrendű hitelkihelyezéssel rendelkezik.

Az Athlon Zrt. pénzügyi vállalkozásként történő megalapítását és működését 2006 októberében ötven millió forint jegyzett tőkével engedélyezte a PSZÁF. A cég tulajdonosa akkor a felügyeleti határozat szerint tizenhat magánszemély volt, közülük kettő rendelkezett befolyásoló részesedéssel.

Az értékesítést honlapja szerint 2006 novemberében megkezdő cég 2006-ban ötvenkét millió, 2007-ben négyszázhetennégy millió forint veszteséget könyvelt el. Saját tőkéje 2007 végén mínusz 284 millió forint volt.

Forrás: photos.com
Az Athlon ellen az idén márciusban is felügyeleti intézkedést hozott a PSZÁF, felszólítva arra, a jövőben mindenkor, folyamatosan és maradéktalanul feleljen meg a saját tőke mértékére vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

A felügyelet az idén április 14-én engedélyezte, hogy a FORRÁS Nyrt. 49,724 százalékos közvetlen részesedést szerezzen tőkeemelés útján az Athlonban. A társaság nyilván ily módon szerette volna rendezni tőkehelyzetét, de a tőkeemelésre nem került sor.

A felügyelet ez után júliusi határozatában másfél millió forint bírságot szabott ki a társaságra jogszabálysértések miatt.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza