Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis svájci szemeteszsákok

Munkatársunktól, 2009. augusztus 07. - péntek 15:30
Címkék: átverés, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hamisítók már rég nem kímélik a svájci ipar szimbolikus termékeit. Köztük a svájci órákat és a svájci bicskát, ám most egy jóval kisebb presztízzsel bíró termékre is kivetették a hálójukat. A zürichi kanton hivatalos kék szemeteszsákját is hamisítani kezdték.


A zürichi rendőrség több ezer a kanton hivatalos szemeteszsákjára kísértetiesen hasonlító és annak emblémáját felhasználó szemeteszsákot foglalt le egy férfinál, egy Szerbiából érkező turistabuszban.

A helyiek által csak "Züri-Sack-"-nak nevezett jellegzetes kék színű zsák darabja körülbelül két svájci frankba kerül, amely ár magában foglalja a kanton szemétszállítási és szemét-újrahasznosítási díját is. Ennek megfelelően a kantonban csak azt a szemetet szállítják el, amelyet ebbe a hivatalos zsákba helyeznek el a polgárok.

Forrás: photos.com
A nyomozás jelenlegi állása szerint a harminchét éves gyanúsított néhány hónap alatt több ezer Szerbiában gyártott zsákot csempészett át a határon, amellyel becslések szerint huszonhatezer svájci frankot, körülbelül négy és fél millió forintot keresett.

A hatóságok szerint a hamisítványok külalakra igazán jól sikerültek, de a tesztelés során kiderült jóval könnyebben elszakadnak, mint az eredetiek. A hamisítóknak emellett a zsák jellegzetes kék színét sem sikerült teljes mértékben visszaadniuk, a hamisítványok valamivel sötétebbre sikerültek, mint az eredetiek. A rendőrség az eset felderítése után arra kéri a lakosságot, hogy aki hamis szemeteszsákot vásárolt, az szolgáltassa be a hatóságnak, amelyért térítésmentesen eredetit kap.

Forrás: Hent

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza